Sute de romani au ales să-și petreacă week-end-ul care a trecut in capitala Ungariei, pentru a-l vedea și asculta pe Roger Waters. Timp de aproape trei ore, eminența cenușie a grupului Pink Floyd a strălucit intr-un spectacol incredibil.


Cu o formație impresionantă (trei chitariști, trei vocaliste de culoare, doi muzicieni la clape și pian, un saxofonist și un percuționist – toboșar), un imens ecran pe care erau proiectate diferite imagini, scenarii audio-video gandite pentru fiecare piesă in parte, confeti, un porc (cu mesaj anti-Bush) zburător, un astronaut care a zburat și el deasupra spectatorilor, concertul lui Roger Waters de la Papp Laszlo Sportarena i-a lăsat fără cuvinte pe cei aproximativ 20.000 de spectatori. Creativitatea și viziunile artistului au putut fi puse in aplicare grație unei tehnologii audio-video de varf. Oriunde ai fi stat in sală, sound-ul a fost "cristal", sistemul de sonorizare cuadrofonic total (de 360 de grade) fiind folosit de Waters și in turneul anterior ("In the Flesh").

Spectacolul a avut două părți, cele mai reprezentative piese de pe clasicele albume Pink Floyd ("The Wall", "Animals", "Wish You Were Here" și "Final Cut"), plus cateva din cariera solistică, au fost in prima și "Dark Side of The Moon" de la cap la coadă, in a doua.

KAFKA RULES OK! În timp ce muzica "curgea", pe imensul ecran din spatele scenei se derulau permanent imagini cu referire directă la textele sau mesajele pieselor interpretate și din cand in cand, mana unui bărbat care fuma și bea scotch schimba postul la un aparat radio de pe vremuri. Alături de proiecții video pașnice, liniștitoare, cand era evocat Syd Barett ("Shine On You Crazy Diamond", "Wish You...") sau discul "Dark Side", au fost și unele violente ("The Fletcher Memorial Home", "Sheep" sau "Leaving Beirut"), ultimele trei fiind și cele mai angajate politic: cu mesaje ("Impeach Bush now!", "Kafka Rules Ok!", scrise pe porcul zburător), imagini din Irak, fotografii de mari tirani (inclusiv Bush) sau de la zidul Berlinului etc.