Fruntasul Dan Daniel Porumb a fost diagnosticat cu traumatism vertebro-medular cervical, luxatie C5-C6, tetraplegie. El va fi operat la un spital american din Germania. Ministrul Melescanu (foto) si generalul Ioan Sorin s-au dus sa-l vada.
Mili
Fruntasul Dan Daniel Porumb a fost diagnosticat cu traumatism vertebro-medular cervical, luxatie C5-C6, tetraplegie. El va fi operat la un spital american din Germania. Ministrul Melescanu (foto) si generalul Ioan Sorin s-au dus sa-l vada.
Militarul roman Dan Daniel Porumb, accidentat sambata, 14 aprilie a.c., impreuna cu alti trei colegi ai sai din Batalionul 495 Infanterie, in urma rasturnarii unui transportor amfibiu blindat, langa Tallil, Irak, se afla in continuare internat la Spitalul Landstudl, al bazei americane Ramstein din Germania. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Apararii, "starea de sanatate a militarului este in acest moment stabila, dar critica."
Ministerul Apararii a anuntat ca in urma diagnosticului de traumatism vertebro-medular cervical, luxatie C5-C6, tetraplegie, fruntasul Porumb va fi supus unei interventii chirurgicale, care va fi efectuata in zilele urmatoare la spitalul american.
Surse militare autorizate ne-au precizat ca Teodor Melescanu, ministrul Apararii, impreuna cu generalul locotenent Ioan Sorin si colonelul medic dr. Marian Mitrica, seful sectiei Neurochirurgie de la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central, l-au vizitat, luni seara, la Landstuhl, pe fruntasul Dan Daniel Porumb. Oficialii armatei au fost in Germania impreuna cu mama ranitului. Ministerul Apararii tine legatura cu medicii de la Spitalul Landstuhl, pentru a urmari evolutia starii de sanatate a militarului roman.
Sase militari romani, aflati, sambata, intr-o misiune de patrulare in Irak, au fost implicati intr-un accident. Transportorul amfibiu blindat Zimbru (TAB) la bordul caruia se aflau militarii a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat. Plutonierul Alexandru Toma Petre, care a suferit o fractura la umarul stang, si caporalul Iacob Valentin Musca, cu un traumatism toracic usor, au fost internati timp de doua zile la spitalul american Ballad de langa Bagdad si ei au revenit luni seara la tabara lor.
Plutonierul Victor Cornel Giuseppi Petrila care a suferit contuzii usoare a fost tinut sub supraveghere medicala la spitalul bazei din Tallil, iar el a revenit la tabara "Dracula", duminica dimineata. (Doru Dragomir)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.