Consiliul de Administratie al TVR a informat Parlamentul ca i-a retras votul de incredere presedintelui-director general.

Opt dintre cei doisprezece membri ai Consiliului de Administratie (CA) al TVR au anuntat in scris Comisiile de cultura parlamentare ca i-au retras sprijinul presedintelui-director general Tudor Giurgiu (foto), informeaza MEDIAFAX. Motivul invocat il reprezinta situatia economico-financiara dezastruoasa a institutiei, arata semnatarii, care precizeaza ca Giurgiu a luat in calcul demisia. Retragerea sprijinului are doar efect moral, Legislativul fiind singurul care il poate elibera din functie pe seful TVR.Bani doar pentru salarii

„In scrisoare sintem informati ca exista o situatie grava la Televiziune, membrii CA aratind ca nu au fost informati la timp in legatura cu situatia economico-financiara a institutiei si ca, in acest context, mai sint bani doar pentru plata salariilor si a achizitiilor si contractelor restante", a declarat ieri presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, Catalin Micula (PNL). Conform datelor financiare, Televiziunea Romana a inregistrat anul trecut pierderi de peste 17 milioane de lei. Membrii Consiliului TVR si-au exprimat disponibilitatea de a veni la comisii pentru a detalia si motiva cele intimplate, parlamentarii urmind sa fixeze data audierii. „Azi am primit scrisoarea, iar pina la urmatoarea sedinta a comisiilor, de martea viitoare, o vom parcurge si ne vom prezenta fiecare punctul de vedere. Cele doua comisii reunite pot propune revocarea din functie a oricarui membru al Consiliului prin votul Parlamentului", a declarat pentru „Cotidianul" Constantin Gheorghe (PC), din Comisia de cultura a Senatului. Semnatarii scrisorii sint Nicu Alifantis, Tudor Barbu, Ioana Bantoiu, Sorin Burtea, Anne Rose Marie Juganaru, Radu Toader, Mirela Tanasescu si George Pruteanu.

Giurgiu e dispus sa plece

Potrivit lui Catalin Micula, cei opt membri specifica in scrisoare ca, pe parcursul ultimei sedinte a CA, Tudor Giurgiu s-a aratat dispus sa demisioneze.

La sfirsitul saptaminii, surse din domeniul cinematografiei, apropiate de cineast, declarau pentru MEDIAFAX ca presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune ar putea sa demisioneze in cursul acestei saptamini. Informatia a fost dezmintita la acea data de Giurgiu, care nu nega insa faptul ca in ultimele doua luni s-a gindit la demisie. Saptamina trecuta, membrii CA ai TVR au aprobat, cu sase voturi pentru si doua abtineri, retragerea votului de incredere fata de presedintele-director general.