O membra a gruparii teroriste feministe Zora cea Rosie, care ataca sex-shopuri si firme ce exploatau femeile, a primit o condamnare minima.

Una dintre membrele marcante ale gruparii teroriste feministe Zora cea Rosie, din Germania, Adrienne Gershaeuser, a fost condamnata la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru participarea la atentate in anii ’70 si ’80, dupa un exil autoimpus de 19 ani. Adrienne, care opera sub pseudonimul Lea si era cunoscuta drept una dintre cele mai militante feministe ale Germaniei, a recunoscut la inceputul procesului ca a cumparat doua ceasuri desteptatoare pentru a fi utilizate ca detonatoare pentru o bomba plantata la un institut de cercetari genetice din Berlin, in 1986, si la o fabrica de haine din Bavaria, in 1987. Nici una dintre cele doua bombe nu a explodat, motiv pentru care condamnarea sa a fost data cu suspendare. „Lea", care s-a predat in decembrie fiind satula de exil, a refuzat sa declare unde si-a petrecut ultimii 19 ani.

Fara victime

Procurorii au fost de acord sa ceara cea mai mica pedeapsa pentru terorista, deoarece gruparea Zora cea Rosie a avut grija, in tot timpul activitatii sale, intre 1977 si 1995, sa nu existe victime ale celor 45 de atentate organizate. Tintele atacurilor le reprezentau in primul rind sex-shopurile si firmele considerate a exploata femeile, cum ar fi Bayer sau Siemens.

Semiteroristi

Zora s-a infiintat in 1977, ca aripa feminista a organizatiei violente de stinga Celulele Revolutionare si si-a luat numele de la o carte scrisa in 1941, despre o orfana croata, pe nume Zora cea Roscata, care lupta alaturi de alti orfani pentru indreptarea nedreptatilor. Zora si-a inceput lupta impotriva misoginismului cu un atac impotriva Asociatiei Doctorilor Germani, in semn de protest fata de politica dura impotriva avorturilor. Zora s-a desprins de Celulele Revolutionare in 1986 si si-a urmat campania fara victime. Ultimul atac Zora a avut loc in 1995, in Bremen.