Efect de seara
Astazi (ora 17.30), la clubul Green Hours va avea loc intalnirea "Efectul de seara", cu poetul Gelu Vlasin si regizorul Radu Afrim. Cei doi vor vorbi despre activitatea lor si, de asemenea, vor fi prezentate proiectii din spectacolele regizate de Radu Afrim, precum "joi.megaJoy" si "Inimi cicatrizate". Va avea loc un poetry performance cu versurile lui Gelu Vlasin, cantate de Cristina Cornea. Moderatorii intalnirii sunt Ovia Herbert si Catalina George. (M.A.)
Juriu pentru scenarii
"Concursul National de Scenarii" organizat de HBO Romania, in parteneriat cu APFR (Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc), a ajuns la cea de-a saptea editie. Juriul editiei de anul acesta, care va selecta scenariile castigatoare, este alcatuit din Cristina Corciovescu, critic de film, Andrei Cretulescu - Senior Writer / Producer HBO/Critic de film, Mihai Chirilov - Director TIFF/Critic de film, Constantin Popescu -
Regizor/Scenarist, Dragos Bucurenci- scriitor. (M.A.)
Design-ul industrial in concurs
Henkel Central Eastern Europe (CEE) organizeaza anul acesta cea de-a sasea editie a competitiei "Premiul Henkel CEE pentru Arta". Premiul acopera, intr-un interval de trei ani, trei domenii-cheie ale artei contemporane: desen, fotografie si design. Editia actuala este dedicata design-ului industrial. Adresandu-se artistilor din 28 de tari, marele premiu (7000 de euro) urmareste imbunatatirea modului de percepere a particularitatilor culturale ale regiunii, contribuind la procesul integrarii europene. Si anul acesta, in cazul in care se vor inscrie in competitie mai mult de cinci artisti romani, va avea loc o preselectie locala. (M.A.)
Se redeschide "Negruzzi"
Maine, la pranz, se va redeschide filiala Costache Negruzzi a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti. Aceasta ofera posibilitatea de a imprumuta documente de biblioteca, pe suport de hartie sau pe alte tipuri de suport. Prin sala info-documentara se asigura accesul gratuit, prin Internet, la orice informatie de interes public comunitar. Modulul Informare si Consiliere Comunitara, partea informatizata a fost finantata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti/ Primaria Municipiului Bucuresti si implementat de Directia Sisteme Informatice a PMB. (D.C.)
A murit acad. Ursu
Fizicianul Ioan Ursu, membru titular al Academiei Romane, a murit ieri. A desfasurat de-a lungul timpului o bogata activitate didactica si stiintifica, indeplinind o serie de functii dintre care amintim prorector al Universitatii din Cluj, director al Institutului de Fizica Atomica din Bucuresti, presedintele Comitetului de Stat pentru Energia Nucleara, presedinte si apoi vicepresedinte al Consiliului National pentru stiinta si Tehnologie. A fost, de asemenea, membru al unor asociatii Stiintifice internationale. Inmormantarea va avea loc maine, ora 14.00, la Parcul memorial al Academiei Romane de la cimitirul Bellu. Dumnezeu sa-l odihneasca!