Romania a obținut ieri
două medalii de aur și două de argint la competițiile
continentale de haltere
(Strasbourg) și lupte (Sofia).


Început excelent pentru delegația Romaniei la Campionatele Europene de Haltere, ce se desfășoară in Franța, la Strasbourg.
Marioara Munteanu a caștigat ieri două medalii de aur și una de argint la categoria 53 de kilograme.

ARUNCAT ȘI SMULS. Halterofila din țara noastră a cucerit medaliile de aur la stilul aruncat (104 kg) și la total (190 kg) și medalia de argint la stilul smuls (86 kg). La stilul smuls, Marioara Munteanu a ridicat 86 kilograme, la fel ca ucraineanca Natalia Troțenko, insă aceasta din urmă și-a adjudecat aurul, deoarece cantărește mai puțin decat sportiva din Romania.

LIDER. La stilul aruncat, sportiva noastră a ridicat 104 kilograme, devansand-o pe rusoaica Svetlana Ulianova, care a ridicat 103 kilograme. Medalia de bronz a revenit Nataliei Troțenko, care a ridicat 100 kilograme. La total, Munteanu a fost urmată pe podium de Natalia Troțenko (186 kg) și de Svetlana Ulianova (184 kg). Rezultatele Marioarei Munteanu confirmă supremația ei pe continent: anul trecut, ea a obținut medaliile de aur la stilul aruncat și la total, precum și argintul la stilul smuls la Campionatele Europene găzduite de orașul polonez Cietniewo.

ARGINT LA LUPTE