Cum data scadenta pentru drepturile banesti era duminica, 17 aprilie, iar conducerea societatii a decis sa incalce "traditia" conform careia salariile se platesc, in astfel de cazuri vineri, si nu luni, muncitorii s-au strans in curtea fabricii din A
Cum data scadenta pentru drepturile banesti era duminica, 17 aprilie, iar conducerea societatii a decis sa incalce "traditia" conform careia salariile se platesc, in astfel de cazuri vineri, si nu luni, muncitorii s-au strans in curtea fabricii din Aiud pentru a protesta. Profitand de ocazie, liderii de sindicat au cerut si majorarea salariilor conform cu inflatia. La Metalurgica Aiud, societate preluata in luna ianuarie de compania Remarul 16 Februarie Cluj, lucreaza in prezent 830 de oameni. "Nu a fost un conflict de munca declarat, ci mai degraba un protest spontan. Au existat neintelegeri cu privire la plata si la cuantumul salariilor. Am acuzat nerespectarea contractului colectiv de munca. Am avut o runda de negocieri cu conducerea, in cadrul careia am cerut si majorarea salariilor", a declarat liderul de sindicat Viorel Iepure. In replica, reprezentantul Remarul 16 Februarie, Emil Sabo, a precizat: "Incercam sa fim alaturi de pretentiile muncitorilor. Din pacate, trecem printr-o perioada foarte grea. Pierderilor operationale de la Aiud sunt substantial mai mari decat ne-am asteptat. Avem incredere ca situatia se va redresa, iar pretentiile muncitorilor vor fi partial rezolvate".
Activele societatii Metalurgica SA Aiud, unul dintre ultimii mari colosi industriali din Ardeal, au fost scoase la mezat, administratorul judiciar hotarand sa adopte o strategie speciala, astfel ca a scos la vanzare, alaturi de active, si fondul de comert al societatii Metalurgica. Prin urmare, cumparatorul a fost obligat sa preia, pe langa active, angajati, furnizori, 32 de hectare de teren si comenzile si marca societatii. In urma procedurii de vanzare, compania Remarul 16 Februarie Cluj a devenit in luna ianuarie proprietar si administrator al fabricii din Aiud. Remarul are ca domeniu de activitate intretinerea si reparatia materialului rulant. (S.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.