Cu doar două zile de campanie electorală rămase, atacurile politice și declarațiile infierbantate iși fac loc pe scena de la Paris. Miza alegerilor din 2007: fotoliul lui Jacques Chirac și o schimbare majoră de generație politică.

În campania electorală pentru prezidențialele din Franța au inceput atacurile la intimitate. "Sunt destul de uimit că nu există curiozități din partea presei despre doamna Sarkozy, care ar putea deveni prima doamnă a Franței", a declarat liderul de extremă dreapta Jean Marie Le Pen intr-un interviu radio, reinnoind șarja malițiozităților și atacurilor la adresa candidaților pentru care este atat de faimos. Acest gen de curiozitate, mai clar, despre viața privată a cuplului Sarkozy, este "o curiozitate firească", mai susține șeful extremei dreapta din Franța, după cum relatează AFP. Atacul lui Le Pen este, de altfel, o tiradă țintită la adresa declarațiilor de săptămana trecută ale prezidențiabilului UMP. "Se va alege un candidat, nu o familie", spusese Nicolas Sarkozy cu cateva zile in urmă, subliniind că, dacă va fi ales, soția sa va avea "un rol". Este un fapt cunoscut in spațiul francez că mariajul soților Sarkozy nu este in cei mai buni termeni, cuplul trecand prin multe momente tensionate.

INTERNET. Bloggerii Hexagonului insă nu se mai preocupă de atacurile de pe scena politică, ei visand să dea inainte de autorități rezultatele primului tur de scrutin de duminică. Deși anunțarea rezultatelor inainte de ora 20:00, după inchiderea secțiilor de vot, este un gest interzis de lege, bloggerii francezi bravează și anunță că vor da rezultatele parțiale. Conform AFP, primele estimări ale institutelor de sondaje sunt deja disponibile in jurul orei 18:30.