Nici nu a revenit bine in fotoliul de primar, după acuzațiile care i-au fost aduse de DNA, că Mircia Gutău se confruntă cu oprobiul ramnicenilor, dar și al consilierilor locali.

Sub motivul construirii unor locuințe sociale, mai mulți proprietari de terenuri și case din zona Libertății din Rm. Valcea se văd puși in situația de a rămane fără agoniseala de-o viață. Proiectul lui Gutău se vrea a fi realizat pe terenurile oamenilor, nu pe cele ale municipalității. Mai mult, prețul dat de Primărie pentru expropriere este sub cel pe care piața il oferă in zonă.

Zona Libertății pare să fi ajuns in ultimele șase luni o jucărie in mainile arhitectului Horia Ciuruș și a primarului Gutău, aceștia impunand restricții neaprobate in Consiliul Local, nu doar pentru culoarul pe care urmează să fie prelungit bulevardul, ci pe mai tot cartierul. Dacă in septembrie 2006 proiectul viza afectarea in proporție de doar 20% -40% a proprietăților de pe străzile Horia, Cloșca și Crișan, varianta propusă acum de primar ii lasă pe aceștia fără pic de teren.

ARUNCĂ PISICA. "Există solicitări de eliberare a autorizațiilor de construire in zona respectivă, dar pe acel traseu nu se pot elibera autorizații decat pentru construcții provizorii. Persoanele din zonă vor fi despăgubite", spune Gutău. Planul Urbanistic este privit ca o mare cacealma de consilierii locali. "Restricție la construire există in acea zonă doar pe traseul pe care urmează să fie făcută extinderea Bd-ului Tineretului. În zonă se aplică PUZ-ul din 2004. Cred că este un abuz grosolan, dacă Primăria a refuzat să elibereze autorizații de construire. Să ne ințelegem, expropriere pe cauză de utilitate publică se poate face doar pentru rețele de drumuri, nu pentru părculețe și blocuri. Nu știu ce planuri face domnul Gutău. Poate să propună și un tunel care să străbată Ramnicul. Asta nu inseamnă că toate aberațiile propuse vor trece de votul consilierilor", susține consilierul local Ion Matei.