Administratia Rezervelor de Stat va fi transferata din directa coordonare a primului-ministru la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor va trece la Ministerul pentru IMM, Comert si Turism, iar AV
Administratia Rezervelor de Stat va fi transferata din directa coordonare a primului-ministru la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor va trece la Ministerul pentru IMM, Comert si Turism, iar AVAS si ARIS vor ramane la Cancelaria premierului. Modificarile in structura guvernamentala vor fi operate prin ordonanta de urgenta, numarul autoritatilor care vor ramane in coordonarea Cancelariei premierului urmand sa fie redus la aproximativ jumatate comparativ cu schema actuala, au declarat pentru Mediafax surse ministeriale. "Agentia de Strategii Guvernamentale nu va fi, deocamdata, desfiintata, dar va fi redusa la jumatate ca dimensiune si se va ocupa, intr-o prima faza, probabil sub o alta denumire, in principal de transparenta actului de guvernare si mai putin de strategii guvernamentale", au afirmat sursele citate. Cancelaria primului-ministru va fi reorganizata in doua structuri dintre care una politica si de coordonare a consilierilor, iar alta de coordonare a agentiilor si autoritatilor guvernamentale. Secretariatul General al Guvernului va fi restructurat, iar seful SGG, cu statut de inalt functionar public, va avea in subordine doar activitatile strict tehnice de functionare a Executivului. Regia Patrimoniului Protocolului de Stat va ramane la SGG, dar se va ocupa strict de activitatile de protocol, urmand ca o parte dintre active sa fie preluate de AVAS in vederea privatizarii, iar atributiile de emitere a pasapoartelor electronice sa fie preluate de Ministerul Internelor. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.