Echipa de raliu Motorhome Napoca Rally din Cluj si SMURD au incheiat ieri un parteneriat pentru promovarea serviciului de descarcerare in campania privind donarea a 2% din venituri de catre cetateni. „Banii obtinuti vor fi folositi pentru dotarea echipajelor noastre de interventie, cum am procedat cu sumele strinse anul trecut", a explicat medicul Nicoale Moldovan, sef SMURD Cluj.

„Noi stim ce inseamna riscul, activitatea noastra il presupune, si vrem ca fiecare participant la trafic sa inteleaga cit de mult inseamna atentia si colaborarea. Este important sa ne dam la o parte cind vedem masina cu girofar, dar, in egala masura, sa contribuim financiar, prin acesti 2% pe care ii putem directiona din impozit", a afirmat campionul national la raliu, Bogdan Marisca.

Pilotii de raliu clujeni vor face si schimb de experienta cu soferii SMURD si vor organiza, pina la 15 mai, numeroase evenimente de promovare a serviciului de interventie rapida. Masinile lor de concurs au deja sigla SMURD. Medicul Moldovan a atras atentia si asupra faptului ca, din cauza salariilor mici, tinerii rezidenti pleaca in alte tari, iar serviciile romanesti vor ramine fara medici.