"Poli" Timisoara si Steaua se infrunta diseara in Giulesti in prima semifinala a Cupei Romaniei, partida putand fi ultimul bilet de Europa al ambelor echipe. Pentru banateni acest lucru este sigur, fiindca pozitia din campionat nu ii mai indreptatest
"Poli" Timisoara si Steaua se infrunta diseara in Giulesti in prima semifinala a Cupei Romaniei, partida putand fi ultimul bilet de Europa al ambelor echipe. Pentru banateni acest lucru este sigur, fiindca pozitia din campionat nu ii mai indreptateste sa spere la podium, dar in acelasi pericol este si campioana. Steaua se afla in acest moment pe locul patru, in afara Cupei UEFA, competitie in care vor juca detinatoarea trofeului si a treia clasata. In conditiile in care ambele trupe traverseaza perioade slabe in campionat, Cupa Romaniei poate insemna revansa in fata suporterilor si spalarea unui sezon care a inceput promitator pentru amandoua si care pare sa se incheie modest.
Olaroiu i-a informat pe jucatorii sai ca ia in calcul demisia in cazul in care nu trece diseara de fosta sa echipa, "Poli" Timisoara. Dupa declaratiile lui Gigi Becali de la finalul partidei pierdute sambata la Bistrita, potrivit carora nu il va da afara pe antrenor, dar nici nu se va opune unei eventuale demisii, Oli le-a cerut elevilor sai sa lupte pentru el si sa mearga in finala. Managerul general Mihai Stoica a dezvaluit ca Steaua acorda importanta maxima cupei, fiindca ar putea fi biletul pentru Cupa UEFA anul viitor, in conditiile in care ros-albastrii se afla la opt puncte de locul doi, obiectivul din aceasta primavara. Calculele sale sunt simple si corecte: in finala poate juca impotriva Rapidului, care fie va termina deasupra Stelei si va prinde Liga Campionilor sau Cupa UEFA prin pozitia din campionat, sau impotriva Pandurilor, echipa de care, teoretic, campionii ar trebui sa treaca pentru a ajunge in UEFA. Steaua va juca din nou fara Ghionea, in continuare nerefacut, in afara absentilor de cursa lunga Dica si Oprita, caz in care Radoi va face cuplu in defensiva cu Goian. De partea cealalta, "Poli", cu un sezon aproape ratat in raport cu asteptarile si cu investitiile, avertizeaza ca va da totul pentru a juca finala, programata chiar pe stadionul sau. Interimarul Velcea a primit o lovitura grea chiar ieri, cand portarul M. Popa si-a fracturat doua degete de la mana si iese din carti, iar Emeghara este incert, in conditiile in care A. Cristea a fost exclus din lot pentru indisciplina. "Nu are importanta cum jucam, important e doar ca la finalul meciului noi sa fim cei calificati", a spus Caramarin. Timisoara va avea o puternica sustinere din partea rapidistilor, care si-au anuntat prezenta in numar foarte mare, cateva mii, la meci, ei urmand sa se subordoneze celor 1000 de fani asteptati de la Timisoara. Partida va fi arbitrata de o brigada din Ungaria, condusa la centru de Ferenc Bede, care va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Zoltan Tompos si Imre Attila Nagy, dar seful CCA, "Costiac-Valcea" s-a declarat ieri convins ca Balaj sau Tudor s-ar fi descurcat cel putin la fel de bine.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.