Un grup de tineri isi reincarcau ilegal cartelele GSM, trimitand un mesaj scris prin care cereau celui apelat sa cumpere o cartela si sa le trimita codul de reincarcare pentru a putea castiga un premiu din partea retailerului Altex, a anuntat lantul de magazine.
Tinerii au trimis mai multor utilizatori de cartele preplatite GSM, un mesaj prin care ii anuntau ca au castigat un premiu in valoare de 500 dolari si un telefon mobil oferit de Altex. Pentru a intra in posesia premiului, utilizatorii trebuiau sa achizitioneze, din cel mai apropiat loc, o cartela telefonica in valoare de 21 dolari si sa trimita codul de reincarcare la numarul de la care primisera mesajul, in termen de 30 de minute.
in momentul in care "falsii castigatori" sunau la numerele respective, le raspundea un barbat, care sustinea ca este reprezentant Altex si le dadea detalii despre promotia inexistenta. Prin urmare, tinerii responsabili de aceasta frauda, isi incarcau telefoanele, iar "pagubitii" ramaneau fara creditul achizitionat si fara falsul premiu.
Pana in acest moment, s-au primit aproximativ 70 de reclamatii de la persoane care au primit aceste mesaje mincinoase. Altex a initiat deja o investigatie cu ajutorul firmelor implicate si al autoritatilor competente.
Grupul Altex este operator al retelelor Altex si Media Galaxy. Reteaua Media Galaxy cuprinde 14 centre comerciale a caror suprafata totala depaseste 35.000 de metri patrati. Grupul Altex, lider dupa vanzari in 2005 pe piata de distributie de electrocasnice, electronice si produse IT&C din Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de 100 milioane de euro in primele sase luni din 2006. Pentru al doilea semestru al anului 2006, presedintele Altex estimeaza o cifra de afaceri de peste 150 milioane euro, iar grupul tinteste sa depaseasca vanzarile din 2005, care s-au cifrat la 274,3 milioane de euro.