Pentru ca regulamentul disciplinar nu prevede sanctiuni, fotbalistii romani continua sa cistige bani din pariuri, desi au semnat declaratii in care isi asuma aceasta interdictie.

Fotbalistii romani, in special cei din diviziile inferioare, incearca sa-si suplimenteze veniturile printr-o metoda foarte indragita de microbisti: pariurile sportive. Nici chiar faptul ca FRF a interzis aceasta practica, punindu-i sa semneze, la inceputul acestei editii de campionat, o declaratie-tip prin care se obligau sa nu desfasoare asemenea activitati, nu ii opreste. Prin respectivul document, toti oficialii, conducatorii, antrenorii, jucatorii sau finantatorii echipelor din primele trei ligi declarau oficial ca nu vor avea nici o legatura cu jocurile de pariuri sportive: „Declar ca nu voi participa la nici un joc de noroc (pariuri etc.) ce are legatura directa sau indirecta cu intrecerile la care iau parte. Sint, totodata, raspunzator ca nici un membru al familiei mele sa nu desfasoare asemenea activitati". Mai mult, Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) interzice ca orice persoana implicata direct intr-un club de fotbal sa joace la pariuri sportive.

6 milioane de lei pentru David

Vorbe-n vint insa pentru fotbalisti, care continua ca, saptamina de saptamina, sa mizeze pe jocurile din campionatul intern sau pe infruntarile din strainatate. Conform „Ziarului de Bacau", capitanul echipei FCM din localitate, Alexandru Daniel David, a cistigat, la sfirsitul saptaminii trecute, 6 milioane de lei la pariurile sportive, mizind pe victoria lui Dinamo sau a Barcelonei. „El a investit 200 de mii de lei si a scos de 30 de ori valoarea biletului jucat", spune cotidianul bacauan.

Mai mult, David recunoaste ca este un obisnuit al caselor de pariuri. „Desi sint jucator constant, dar pe sume mici, n-am mai cistigat de trei luni", marturisea fotbalistul.

Nu exista sanctiuni

Chiar daca recunoaste singur ca a incalcat ROAF, sportivul nu risca nici o sanctiune. „Sigur, toti jucatorii au semnat conventii prin care se obliga sa nu parieze. In regulamentul disciplinar insa nu exista prevazuta nici o sanctiune pentru cei care incalca aceasta obligatie", a declarat juristul FRF, Iustin Stefan, completat de ofiterul de presa al forului roman de fotbal, Paul Zaharia: „Se lucreaza la schimbarea regulamentului disciplinar, iar unul dintre paragrafe va fi cel legat de pariuri. Momentan, chiar daca ROAF le interzice fotbalistilor sa parieze, aceasta prevedere trebuie introdusa in regulamentul disciplinar care prevede sanctiuni".

50.000 de lei pentru fotbalistii din Dej De pe urma pariurilor, jucatorii echipei de Liga a II-a Unirea Dej au cistigat sume importante la finele unui meci pierdut pe teren propriu in aceasta editie de campionat, 1-4 cu CFR Timisoara. Conform afirmatiilor aparute la acea vreme (n.r. - 15 octombrie 2006) in presa locala, cistigurile se ridicau in jurul sumei de 50.000 de lei.