O parte dintre structurile aflate in prezent la Cancelarie vor fi transferate in subordinea unor ministere, la SGG sau desființate.

LA GUVERN. Cancelaria primului-ministru va coordona ANRE, ANRM, Inspectoratul de Stat in Construcții (ISC), ARIS, AVAS, Agenția de Compensare pentru Achiziții de Tehnică Specială, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Autoritatea națională pentru Reglementarea in Comunicații și Tehnologia Informației, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Agenția Națională pentru Sport și Agenția Națională Antidoping. Autoritatea de Reglementare a Gazelor Naturale (ANRGN) va fi desființată, urmand ca atribuțiile, personalul și bugetul acesteia să fie preluate de ANRE. ANSVSA va funcționa in continuare in subordinea Guvernului și coordonarea ministrului Agriculturii.

LA SGG. Secretariatul General al Guvernului va coordona activitatea Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, Oficiul pentru Cultul Eroilor, Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice. Oficiul Roman pentru Adopții va fi coordonat de SGG.
IMM ȘI MEF. Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărcii și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor vor trece in coordonarea ministrului pentru intreprinderi Mici și Mijlocii, Comerț, Turism și Profesii Liberale. Agenția Nucleară și Autoritatea pentru Restituirea Proprietăților va fi transferată in subordinea Ministerului Economiei și Finanțelor.