Presedintele conservatorilor le-a reamintit liderilor partidului ca PC inseamna Voiculescu si ca oricine exprima nemultumiri sau puncte de vedere contrare pozitiei sale va fi dat afara din PC. La dorinta si la indicatiile liderului conservator, doi m
Presedintele conservatorilor le-a reamintit liderilor partidului ca PC inseamna Voiculescu si ca oricine exprima nemultumiri sau puncte de vedere contrare pozitiei sale va fi dat afara din PC. La dorinta si la indicatiile liderului conservator, doi membri de frunte ai PC - Codrin Stefanescu si Mircea Chelaru - au fost exclusi din partid. Motivul invocat a fost acela ca cei doi au vrut sa destabilizeze partidul, facand declaratii in public sau exprimandu-si anumite nemultumiri sau puncte de vedere contrare pozitiei oficiale a partidului. Cei doi conservatori sanctionati au spus raspicat ca excluderea lor a fost impusa de Voiculescu. Chelaru a anuntat ca va contesta demiterea sa, desi e constient ca nu are sorti de izbanda.
Vot "in regim de turma"
"S-a considerat ca exagerez, ca apar prea des pe micile ecrane", a prezentat Stefanescu motivele sanctionarii sale. Decizia in privinta excluderii lui Stefanescu a fost luata de Biroul Politic al PC cu noua voturi "pentru", un vot "impotriva" si trei abtineri. In cazul lui Chelaru, votul a fost de noua voturi "pentru", trei "impotriva" si o abtinere. Stefanescu a sustinut ca decizia in cazul sau era deja luata inca inainte de sedinta Biroului Politic, de catre Dan Voiculescu. Fostul conservator a spus ca i s-a reprosat ca a aparut prea des in presa si la talk-show-uri si ca a comunicat in presa anumite mesaje care contravin intereselor partidului. La randul sau, Mircea Chelaru a declarat ca va contesta decizia luata la comisia de petitii si contestatii a partidului, insa a spus ca nu crede ca acest lucru va rezolva ceva. Chelaru a sustinut ca votul pentru excluderea sa din partid a fost impus de liderul PC Dan Voiculescu. "Colegii au fost pusi in fata ultimatumului dat de Dan Voiculescu: ori eu, ori el", a spus Chelaru. El a aratat ca votul a fost la "libera vedere" si ca cei care au votat pentru excluderea sa si-au dat votul "in regim de turma".
Codrin Stefanescu s-a trezit vorbind
Potrivit lui Chelaru, nu a existat nici un argument serios pentru excluderea sa, iar "un partid in care o opinie este un delict, acela are un deficit de democratie". Dan Voiculescu a pus excluderea celor doi pe seama incercarii lor de a destabiliza PC prin declaratiile date presei. El a spus ca Mircea Chelaru a fost demis pentru ca nu a dezmintit declaratiile facute in presa. In ceea ce-l priveste pe Codrin Stefanescu, acesta "si-a permis sa vorbeasca in numele PC, al Biroului Politic, al carui membru nu este". Voiculescu a precizat si ca Stefanescu a declarat, la un post de televiziune, ca Biroul Politic a decis ca presedintele PC sa candideze la Presedintie. "Fals, acest lucru nici nu s-a discutat in Biroul Politic, nu candidez si Codrin Stefanescu a vorbit fara acordul Biroului Politic", a adaugat Dan Voiculescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.