Premierul Călin Popescu Tăriceanu (foto) se va duce la ședința Parlamentului in care se va dezbate propunerea de suspendare a șefului statului, dar nu va vota.


"Curajosul" Tăriceanu se va abține de la vot, in ciuda indemnului pe care l-a adresat colegilor liberali de a vota in ședința respectivă "după cum le va dicta conștiița". Decizia de a le da mană liberă liberalilor a fost luată in ședința de ieri a Biroului Politic al partidului și transmisă ulterior chiar de Tăriceanu parlamentarilor, și a fost luată cu 15 (pentru vot la liber) la 11 (pentru vot pro suspendare). În cadrul Biroului, liberalii au pus pe masă două variante: votul la liber și votul "pe față" in favoarea suspendării.
Deși au fost voci care s-au pronunțat pentru un vot asumat in favoarea suspendării lui Băsescu, decizia a fost aceea de a nu lega partidul de o decizie categorică. Justificarea venită din partea premierului a fost aceea că PNL "este partidul care și-a asumat guvernarea" și de aceea decis să se detașeze "de jocurile de tip politicianist".
Tăriceanu a susținut că, in această perioadă in care Romania ar fi trebuit să se axeze pe fructificarea avantajelor care decurg din statutul de membru UE, "observăm că scena politică este dominată de subiecte parazite, care nu aduc beneficii". Tăriceanu a precizat că și el, in calitate de deputat, are obligația de a se prezenta in Parlament la momentul dezbaterii.