Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca prefera sa isi dea demisia decat sa accepte arbitri straini la finala Cupei Romaniei. Constantin a afirmat ca va fi mai usor pentru CCA la finala. "Daca FR
Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca prefera sa isi dea demisia decat sa accepte arbitri straini la finala Cupei Romaniei. Constantin a afirmat ca va fi mai usor pentru CCA la finala. "Daca FRF intervine peste noi, e problema ei, deocamdata n-a intervenit. E o jignire totala la adresa noastra si e normal ca finala Cupei Romaniei sa fie condusa de arbitri autohtoni. Imi dau demisia chiar daca mi se impune de catre federatie. Sa spunem ca finalistele nu vor accepta solutia noastra, dar eu nu voi mai face acest compromis", a spus seful CCA.
Constantin a explicat de ce a adus brigada straina la meciul "Poli" - Steaua. "Cele doua cluburi nu au acceptat brigada romaneasca. Ce a fost la federatie... Asta-i situatia la noi, ne place sau nu. Daca mi se va impune insa la finala brigada straina, mai ales in felul in care mi s-a cerut luni de catre cele doua cluburi, prefer sa-mi dau demisia. In ce fel au cerut? Au fost termeni destul de politicosi, dar au spus ca nu-i suporta pe arbitrii propusi de noi. Fiind si scurt timpul sa-i convingem, importanta meciului este cea care este, am luat aceasta decizie. Sansele lor in campionat s-au diminuat, pun mare pret pe cupa si increderea fata de noi ne-a pus in aceasta situatie", a spus Gh. Constantin. Acesta a anuntat ca, dupa toate probabilitatile, meciul CFR Cluj - Steaua, din etapa a 28-a a Ligii I, va fi arbitrat de o brigada din Spania, tara insa care nu doreste reciprocitate cu arbitrii romani. "Aveam stabilite trei meciuri cu arbitri straini, acum am ajuns la patru. Nu era in program Timisoara - Steaua, a aparut peste noapte. Sper ca meciul CFR - Steaua sa fie ultimul condus de o brigada straina in acest campionat", a spus Constantin. Seful arbitrilor a anuntat ca derby-ul Rapid - Dinamo, de duminica, va fi condus de Sevastian Coltescu. "Dinamo n-a solicitat arbitri straini, nici Rapid, la meciul din tur a fost brigada straina nu ca a solicitat Rapid, ci a fost o hotarare a noastra, din cauza evenimentelor de la meciurile anterioare. In acest retur am solicitari de la opt cluburi pentru arbitri straini. Brigazile din ultima vreme nu au fost aduse special pentru Steaua. Arbitrii straini sunt o solutie de moment, creeaza liniste si o oarecare stabilitate", a comentat Gh. Constantin. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.