Iasi. 18 oct. - Ieri dupa amiaza a avut loc la Iasi inhumarea d-nei dr. Elena Gaube.
Inmormantarea a decurs intr'un cadru sobru. Sicriul in care se aflau ramasitele pamantesti a fost trasportat pe umeri din capela cimitirului "Eternitatea", pan
Iasi. 18 oct. - Ieri dupa amiaza a avut loc la Iasi inhumarea d-nei dr. Elena Gaube.
Inmormantarea a decurs intr'un cadru sobru. Sicriul in care se aflau ramasitele pamantesti a fost trasportat pe umeri din capela cimitirului "Eternitatea", pana la mormant. Cercetarile in legatura cu impresionanta drama continua. Autopsia facuta de d-l dr. Dimitriu, medicul sef al Spitalului "Spatarul Bors", a constatat ca moartea victimei a fost violenta in urma unei intoxicatiuni cu o substanta toxica.
Concomitent cu cercetarile dela Iasi, d-l comisar Simu, seful politiei Tg. Frumos, a luat o declaratie d-lui dr. Aurel Ramureanu, prietenul defunctei. In declaratia data, d-l dr. Ramureanu arata ca in seara mortii prietenei sale, a luat masa cu ea la orele 9,30 p.m. la jumatate de ora, ea a incetat din viata. Acelasi lucru il confirma si servitoarea. Or, la autopsie nu s'a gasit in stomacul victimei nici o urma de mancare, ci numai un lichid de culoare neagra. Acest fapt pare foarte suspect anchetatorilor, intrucat se stie ca in jumatate de ceas digestia nu se poate face.
Amintim cititorilor nostri ca doamna dr. Elena Gaube nu era casatorita, nu avea nici familia in tara, acestia emigrand cu multi ani in urma in America. Se pare ca prietenul d-sale era trecut in testamentul ei cu ceva timp in urma.
Cercetarile continua.
ZIUA, 18 octombrie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.