Traian Băsescu este candidatul PD la următoarele alegeri prezidențiale indiferent cand vor avea loc acestea și indiferent de calitatea sa de membru sau nemembru al Partidului Democrat, a declarat ieri, președintele PD, Emil Boc (foto).


"Traian Băsescu va fi susținut de PD, așa cum numai PD știe să susțină un candidat la funcția de președinte, iar noi jucăm pe o singură carte, victoria", a afirmat liderul democrat. El spune că nu este necesar ca Traian Băsescu să se intoarcă in partid după ce va demisiona din funcția de șef al statului, ci va fi susținut de PD, conform programului politic, in orice condiții. "Sunt convins că PD-iștii știu
să facă din Traian Băsescu un caștigător, așa cum Traian Băsescu este un caștigător in viața publică din Romania.

Susținerea totală a PD pentru funcția de președinte al Romaniei a lui Traian Băsescu nu se discută, atunci cand este nevoie, acum sau in 2009", a mai subliniat Emil Boc. Potrivit acestuia, Băsescu nu este genul de persoană care să ceară cuiva demisia pentru a reveni in fruntea PD. "Este decizia domniei sale ce preferă, să fie in PD sau nu, dar niciodată Traian Băsescu nu va cere demisia cuiva pentru a-i lua locul", a adăugat Boc.