Președintele Traian a declarat aseară că nu făcut nicio intervenție la niciunul dintre judecătorii Curții Constituționale pentru a influența soluția privind solicitarea de suspendare a sa din funcție și l-a acuzat pe liderul social-democrat, Mircea Geoană, că a avut atitudinea unui "diversionist".


El a susținut că Mircea Geoană a folosit o notiță a SRI pentru o inscenare impotriva președintelui țării și a Curții Constituționale.

Șeful statului a anunțat că a cerut miercuri SRI să verifice dacă mai există vreun dosar al vreunui judecător de la Curtea Constituțională care nu a fost predat CNSAS, iar răspunsul a fost "nu".
Traian Băsescu a amintit că Geoană s-a referit la trei judecători: Ion Predescu, Nicolae Cochinescu și Aspazia Cojocaru, șeful statului dand asigurări că nu a vorbit cu acești oameni niciodată după inițierea demersului de suspendare.

Președintele a precizat, totodată, că l-a sunat pe șeful Colegiului CNSAS, Claudiu Secașiu, care i-a confirmat că Predescu a fost urmărit, dar nu a făcut poliție politică, Cojocaru are un verdict de poliție politică, dar nu a participat la deliberarea privind suspendarea sa. De Cochinescu nu știu nimic, a adăugat Traian Băsescu.
Și Curtea Constituțională a respins acuzațiile lui Geoană printr-un comunicat de presă. " Curtea Constituțională nu poate fi influențată sub nicio formă in soluționarea cauzelor cu care este investită, asupra niciunuia dintre membrii săi nefiind exercitate presiuni de către autoritățile publice, partide politice, organizații ale societății civile ori reprezentanți ai acestora.

"Menționăm că Președintele Romaniei nu a solicitat și nu i-au fost transmise astfel de date", a precizat la randul său SIE printr-un comunicat de presă.