Kontirom, o firma detinuta majoritar de grupul siderurgic Arcelor Mittal, intentioneaza sa-si extinda productia de tigla metalica.

Kontirom, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca a materialelor de constructie metalice intentioneaza sa-si dezvolte capacitatile de productie. „Sintem interesati de achizitia unei fabrici in Romania. Inca nu stim exact, dar va putem spune ca ne orientam mai ales catre sectorul producatorilor de tigla metalica", a explicat pentru „Cotidianul" Marian Pirvu, directorul Kontirom. Firma membra a celui mai mare concern siderurgic din lume a pus ochii pe patru-cinci producatori din Romania. Pentru urmatorii doi ani, Kontirom are la dispozitie un buget de investitii de aproximativ 10 milioane de euro. Arcelor Mittal mai are si alte afaceri in Romania. „Daca acum producem doar 25% din ce vindem si importam restul, intentionam ca pina in 2009 cel tirziu sa producem in Romania aproximativ 90% din totalul vinzarilor", a spus Pirvu. Cu exceptia Sidex Galati, grupul mai detine combinate in Roman, Iasi si Hunedoara.

Doar doi producatori importanti

Cu exceptia Kontirom, pe piata autohtona a productiei de tigla metalica mai activeaza doua companii importante. „Principalii nostri concurenti pe segmentul tiglei metalice sint Lindab si Megaprofile. Mai sint si alti producatori mai mici, insa acestia sint cei mai importanti", ne-a spus directorul Kontirom.

Si-au dublat profitul in 2006 Profitul obtinut de Kontirom anul trecut s-a dublat si a ajuns la 1,7 milioane de euro. Firma a vindut anul trecut 680.000 de metri patrati de panouri din tabla, 3.000 de tone de profile si 2.000 de tone de profile pentru structura. Cantitatile sint cu 90% mai mari decit in 2005.