Tudor Giurgiu afirmă intr-un răspuns către comisiile parlamentare de cultură că deciziile privind finanțările, bugetele și investițiile televiziunii publice au fost făcute cu acordul Consiliului de Administrație, "care acum se dezice de propriile hotărari".

ȘAH LA CA. Reacția președintelui-director general vine după ce luni, opt membri ai CA al TVR (Nicu Alifantis, Tudor Barbu, Ioana Băntoiu, Sorin Burtea, Anne Rose Marie Jugănaru, Radu Toader, Mirela Tănăsescu și George Pruteanu) au trimis o scrisoare comisiilor de cultură din Parlament, prin care informează in legătură cu retragerea sprijinului pentru Tudor Giurgiu. Acesta spune că a aflat marți de această sesizare prin intermediul unui cotidian central. El a transmis un răspuns comisiilor de cultură, in care declară că membrii CA al televiziunii "nu au uzat de toate prerogativele conferite" de acest statut. Tudor Giurgiu mai spune că, deși este președinte al CA și director general, nu a condus singur instituția.

"Toate sesizările primite de la angajați și adresate membrilor CA au fost prezentate, deseori impreună cu soluționările, și au fost discutate in ședințele Consiliului. Dintr-un calcul sumar, din ianuarie 2006 și pană in prezent nu mai puțin de 12 asemenea sesizări au fost prezentate in ședințele CA, inclusiv o sesizare a doi dintre membrii CA, domnii Sorin Burtea și Radu Toader. În cazul in care au avut și alte dovezi in afara celor discutate in ședințele CA, nu cred că mă pot acuza de lipsă de reacții la niște situații de a căror existență nu am știut", se justifică șeful televiziunii publice.