Seful arbitrilor a spus ca se va demara o ancheta dupa ce finantatorul Stelei a declarat ca i-a dat bani lui Corpodean „ca sa-l arbitreze corect".

Seful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a anuntat ieri ca va cere Federatiei Romane de Fotbal (FRF) demararea unei anchete cu privire la acuzatiile aduse de Gigi Becali arbitrului Sorin Corpodean (foto). „I-am dat 10.000 de dolari sa ma arbitreze corect. Apoi, m-a facut varza la Brasov. Am crezut ca mi-a luat banii astia ca sa ma arbitreze corect tot campionatul, dar el mi-a spus ca a fost doar pentru acel meci", a declarat finantatorul Stelei, care a fost sanctionat deja de Comisia de Disciplina deoarece nu a putut sa probeze acuzatiile.

Craciunescu si umbrele trecutului

Paralel, acuzatiile referitoare la o presupusa mita pe care ar fi luat-o Ion Craciunescu de la turci au fost repuse pe tapet. Conform saptaminalului „Contrapunct", romanul ar fi incasat 100.000 de euro de la un apropiat al Federatiei Turce de Fotbal pentru a favoriza nationala Semilunei intr-un meci cu Elvetia din preliminariile Campionatului European, disputat in 1994. Informatia a fost confirmata si de fostul sef al arbitrilor Dan Petrescu: „Eu stiu povestea asta de 10 ani, dar, fiind bun prieten cu Ion Craciunescu, nu am spus nimic. Chiar daca aveam date despre aceasta treaba nu m-am bagat sa ii fac probleme".

Craciunescu spune ca totul e o inventie si ca ii va actiona in judecata pe toti cei care ii vor discredita numele. De altfel, el a facut-o deja cu fostul mare arbitru elvetian Kurt Rothlisberger, care i-a adus aceleasi acuzatii in urma cu mai multi ani.