Aflat in plina campanie electorala, primarul orașului japonez Nagasaki a fost impușcat marți la iesirea dintr-o statie de cale ferata, aflata in apropierea biroului sau.
Conform agentiei Kyodo News, Iccho Itoh, asupra caruia s-au tras doua gloante, a fost operat de urgenta si se afla inca in stare critica.
Imaginile postului NHK din Nagasaki arată mai mulți membrii ai fortelor de ordine escortand un individ intr-o mașină a poliției, și o ambulanță părăsind locul incidentului. Nu este primul incident de acest gen inregistrat in Nagasaki. În 1990, fostul primar al orasului, Hitoshi Motoshima, a fost grav ranit in urma unui alt atentat ai carui autori s-au dovedit a fi membrii unei organizatii extremiste de dreapta. Potrivit unui reprezentant al politiei, actualul primar a fost impușcat din spate, agresorul fiind identificat in persoana lui Tetsuya Shiroo (59 de ani), un lider local al celebrei grupari mafiote Yakuza. Programate pentru duminica viitoare, alegerile locale l-ar fi putut confirma pe Iccho Itoh in functia de primar, pentru a 4-a oara consecutiv. Primul ministru al japoniei, Shinzo Abe, a impulsionat ancheta aflata in desfasurare declarand că dorește o investigatie completă, detaliile urmand sa fi facute publice in cel mai scurt timp.