„Cotidianul" se relanseaza cu o noua conducere editoriala. Incepind de ieri, Robert Turcescu este noul director editorial, in timp ce Mihnea Maruta preia postul de redactor-sef al ziarului.

„Hotarirea luata vine sa intareasca decizia de a mentine si de a accentua trendul extrem de favorabil in care se inscrie in acest moment «Cotidianul». Ii multumesc fostului redactor-sef Cristian Grosu pentru felul in care si-a indeplinit mandatul", a declarat Doru Buscu, director editorial al publicatiilor editate de grupul Realitatea-Catavencu, pina ieri director editorial si la „Cotidianul". Cristian Grosu va ramine consultant editorial al ziarului, cel putin pina dupa relansarea acestuia. Noua conducere editoriala are ca principal obiectiv stabilizarea la peste 30.000 de exemplare a tirajului mediu zilnic vindut, tiraj care variaza acum intre 20.000 si peste 50.000 de exemplare. In plus, se urmareste si mentinerea unui public de inalta calitate. „Sint sigur ca acest obiectiv va fi depasit in urmatoarele luni, in actuala formula de management editorial, luind in calcul atit parteneriatul pe care il avem cu colegii nostri de la Realitatea TV, precum si proiectele de marketing care vor insoti reformarea editoriala a ziarului", a precizat Dragos Stanca, directorul publicatiilor editate de grupul Realitatea-Catavencu.

Mihnea Maruta (38 de ani) are 17 ani de experienta in presa, conducind in ultimii ani mai multe ziare locale si regionale. Incepind cu luna ianuarie, el a fost consultant pe probleme editoriale si Project Manager al relansarii „Cotidianului".

Robert Turcescu (32 de ani) a lucrat de-a lungul vremii ca reporter, redactor, realizator sau comentator, atit in radio si televiziune, cit si in presa scrisa centrala. In prezent, el este realizator al emisiunilor „100%" de la Realitatea TV si „Romania, in direct" de la Europa FM.