Antrenorul coordonator al lotului Romaniei spune ca obiectivul la CE este minimal: una-doua medalii.

Sinteti multumit de evolutia fetelor la Internationalele de la Ploiesti?

Nu o sa fiu multumit niciodata. Internation
Antrenorul coordonator al lotului Romaniei spune ca obiectivul la CE este minimal: una-doua medalii.

Sinteti multumit de evolutia fetelor la Internationalele de la Ploiesti?

Nu o sa fiu multumit niciodata. Internationalele de gimnastica ale Romaniei au reprezentat doar o etapa de pregatire si ma bucur ca fetele au trecut cu bine peste ea. Din nefericire, nici una dintre gimnaste nu a evoluat la parametri maximi, toate avind probleme de sanatate. Nistor are dureri la cot, Grigore vine dupa o operatie la picior, iar Izbasa, Lacusteanu si Patrascu au probleme la glezna. Am devenit mai degraba specialist in jonglerii decit antrenor. Jonglez cu starea de sanatate a fetelor.

Este un cistig Stela Nistor, care la Internationale a cucerit nu mai putin de patru medalii ?

Sigur ca da, Stela, dupa Paris Bercy, a suferit o ruptura la muschiul abdominal, la care s-a adaugat si o infectie urinara, astfel ca ea a intrerupt pentru o perioada pregatirea. La Ploiesti, a reusit nu doar sa se antreneze, ci si sa concureze asa cum a facut-o. Ca sa concluzionez, dupa Ploiesti, cu un ochi am ris din toata inima ca Steliana Nistor a mers bine, iar cu altul am plins ca pierd o alta gimnasta de baza, Sandra Izbasa. Vreau sa merg si eu la un concurs cu ambele gimnaste apte.

Ce se intimpla cu Izbasa?

Nici noi nu stim. La inceput a suferit o intindere la muschii gemeni, a urmat o durere la tendon, pe urma a avut o contuzie suspecta de fisura. A trecut dintr-una in alta, pentru ca niciodata nu a fost recuperata in totalitate. Acum, am spus ca vom vedea cum scoatem camasa la Europene, dupa care ne vom ocupa strict de problemele de sanatate ale fetelor. Luna mai este rezervata acestor lucruri, pentru ca nu vrem sa mai incepem pregatirea pentru Mondiale cu gimnaste care nu sint apte din punct de vedere medical.

La Internationale ati preferat sa o menajati pe Izbasa in finalele pe aparate...

Daca ar fi concurat, ne-am fi asumat un risc suplimentar. Ar fi trebuit sa o las, toata saptamina aceasta, sa se refaca, ceea ce era practic imposibil, tinind cont ca la sfirsitul acestei luni avem Europenele. A avut doua zile de repaus, iar azi isi va relua pregatirea.

De unde credeti ca vine toata aceasta avalansa de accidentari?

Eu am preluat si conduc o infirmerie. Fetele au suferit mici traumatisme la lotul de junioare de la Onesti. Cum acestea nu au fost tratate la timp, ele s-au acutizat.

Tinind cont ca la Amsterdam nu veti putea alinia un lot valid, care ar fi obiectivele?

In primul rind, mergem sa concuram. Avem un obiectiv minimal: una-doua medalii. Cea mai sigura ar fi cea de la individual compus, unde vor concura Sandra Izbasa si Steliana Nistor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.