Patronul Mobexpert listeaza compania la bursa ca sa scape de datorii.

Dan Sucu, detinatorul grupului Mobexpert, spune ca va lista la bursa 25% din actiunile companiei la inceputul anului viitor, pentru a-si plati datorii catre banci in valoare de 32 de milioane de euro.

Sucu a contractat creditul respectiv de la Alpha Bank, ca sa cumpere participatiile la firmele din grup detinute de fosta sa sotie, Camelia Sucu, inainte de divortul dintre cei doi. „In prezent, compania Mobexpert este a mea. In luna februarie am reusit sa lichidez datoria de 40 de milioane de euro catre fosta mea sotie, in urma preluarii actiunilor detinute de ea la grupul Mobexpert. Banii au fost platiti prin intermediul unui credit contractat de la Alpha Bank, in valoare de 32 de milioane de euro", a declarat Dan Sucu.

Pentru ca in forma actuala compania Mobexpert nu poate fi listata din cauza structurii juridice, Sucu afirma ca va lua in calcul schimbarea acesteia pina la inceputul anului 2008. „Vreau sa listez Mobexpert la bursa in primavara anului viitor si sa vind prin intermediul acesteia aproximativ 25% din actiuni. Ma simteam confortabil cu cele 60% cit aveam inainte. Si pentru ca industria mobilei nu este una riscanta, nici eu nu sint o persoana careia sa ii placa riscul. Se poate spune ca este riscanta o datorie de 32 de milioane de euro. Imi doresc stabilitate", mai spune Sucu.

Planuri pentru 2007

Pentru anul in curs, patronul Mobexpert se concentreaza pe deschiderea unui magazin nou in afara tarii, la Sofia. „Intentionam sa deschidem in august la Sofia cea mai mare investitie in retail a unui producator roman", spune Sucu.

Magazinele din reteaua Mobexpert au realizat vinzari peste estimarile companiei in primul trimestru din 2007, cresterea fiind de 39% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe segmentul de mobilier de casa si decoratiuni, vinzarile au crescut cu 38%, iar segmentul de mobilier de birou a inregistrat cresteri de peste 40%.

Grupul Mobexpert detine, potrivit propriilor estimari, o cota de piata de 18%, in timp ce Mobexpert Office are o cota de piata de 30%.

Cifra de afaceri a grupului Mobexpert s-a ridicat la sfirsitul anului 2006 la 150 de milioane de euro.