A fi sau a nu fi...
Astazi, incepand cu ora 18.30, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti va avea loc premiera filmului documentar "A fi sau a nu fi" de Anca Damian. "Joi", ziua eliberarilor din inchisoare, este titlul psihodramei scrise, cu ajutorul unui actor profesionist, de un detinut de la Penitenciarul de maxima siguranta Arad. Alaturi de el, alti 13 condamnati la ani grei. Impreuna, descopera in teatru o forma de libertate. Una care le aduce o neasteptata recunoastere si, totodata, invitatii din partea unor institutii artistice "de afara". "A fi sau a nu fi" (86 min), documentar tulburator despre penitenta, scena si viata, dezvaluie ce urmeaza atunci cand ropotul aplauzelor se stinge. Regizor, director de imagine, producator de film, Anca Damian este doctor in Cinematografie si Media si conferentiar universitar la U.N.A.T.C. "I.L. Caragiale" Bucuresti. (M.A.)
Design-ul la masa rotunda
La UNAgaleria din Bucuresti, va avea loc astazi, incepand cu ora 13.00, o masa rotunda despre design, cu ocazia expozitiei Scoli de design din Romania, temele abordate fiind "Educatia de design" si "Piata muncii pentru designeri". Evenimentul este organizat de Universitatea Nationala de Arte Bucuresti. Vernisajul expozitiei va avea loc tot azi, la ora 18.00 si va ramane deschisa pana pe 20 aprilie. (M.A.)
"Jocul ielelor" la TNB
Pe 25 mai, la Teatrul National din Bucuresti va avea loc o noua premiera, unul dintre titlurile cele mai cunoscute ale dramaturgiei romanesti, "Jocul ielelor" de Camil Petrescu, in regia lui Claudiu Goga. Spectacolul se va desfasura la Sala Atelier a TNB, iar urmatoarele doua reprezentatii sunt programate pe 1 si 2 mai. Din distributie fac parte Marius Stanescu, Liviu Lucaci, Emilia Popescu, Irina Movila, Ilinca Goia, Mircea Rusu, Ilinca Tomoroveanu, Dorin Andone, Vlad Ivanov, Bogdan Musatescu, Eugen Cristea, Dan Tudor/Andrei Duban, Ioan Andrei Ionescu/Marcelo Cobzariu, Daniel Badale, Rodica Ionescu, Mircea Anca, Aristita Diamandi, Eduard Dumitru, Cornel Tigancu. Decorul este realizat de Stefan Caragiu, costumele de Liliana Cenean, iar muzica de George Marcu. (M.A.)
Titluri de valoare in expozitie
La Muzeul Municipiului Bucuresti va avea loc astazi, la ora 16.00, vernisajul celei de-a doua expozitii de titluri de valoare din perioada 1856-1984 organizata de colectionarul Francisc Ambrus.Expozitia este o incursiune inedita in imagini a trecutului tumultos al Finantei Romanesti, al Industriei, Capitalului si Bursei, al modificarilor geo-politice survenite pana la 1948. Absolut originale, toate piesele sunt prezentate pentru prima oara publicului romanesc. Expozitia este deschisa zilnic intre orele 10.00-18.00 pana pe 30 aprilie. (D.C.)