Locuitorii capitalei Cehiei nu au intampinat cu prea mult entuziasm initiativa primariei de a amplasa o statuie a lui Sigmund Freud intr-una dintre pietele orasului. Mai mult decat atat, desi celebrul parinte al psihanalizei este originar chiar din p
Locuitorii capitalei Cehiei nu au intampinat cu prea mult entuziasm initiativa primariei de a amplasa o statuie a lui Sigmund Freud intr-una dintre pietele orasului. Mai mult decat atat, desi celebrul parinte al psihanalizei este originar chiar din patria lui Vaclav Havel, praghezii s-au dovedit a fi mai mult decat inversunati cand a venit vorba despre cinstirea memoriei lui Freud.

In cele din urma, edilii orasului au fost nevoiti sa anuleze proiectul si sa dea satisfactie localnicilor, care au preferat ca pe soclul rezervat statuii lui Sigmund Freud, sa fie imortalizata o...capra! Exista totusi o explicatie. Piata in care urma sa fie ridicat monumentul se numeste „Piata Caprei”, cu toate ca nimeni nu isi aminteste sa fi vazut o rumegatoare facandu-si veacul in zona de cateva sute de ani incoace (cel putin asa sustin functionarii primariei). Adversarii autorului „Interpretarii Viselor” au infiintat chiar o asociatie intitulata sugestiv „Prietenii Caprei”, dupa cum ne informeaza site-ul Ananova citat de Rompres. „O statuie a lui Freud poate fi ridicata oriunde in Cehia. Nu avem nimic impotriva. In Piata Caprei insa, nu poate exista decat un monument al caprei”, a precizat inflexibil Stanislav Penc, purtatorul de cuvant al iubitorilor de necuvantatoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.