Presedintele PSD a anuntat ca parlamentarii partidului PSD vor solicita Birourilor Permanente ale celor doua Camere, a caror sedinta ar urma sa aiba loc astazi, ca la prima sedinta de plen reunit sa se aprobe infiintarea Comisiei speciale de ancheta
Presedintele PSD a anuntat ca parlamentarii partidului PSD vor solicita Birourilor Permanente ale celor doua Camere, a caror sedinta ar urma sa aiba loc astazi, ca la prima sedinta de plen reunit sa se aprobe infiintarea Comisiei speciale de ancheta privind interceptarile telefonice ilegale. Geoana a mai declarat ca liderii PSD au decis, in sedinta Biroului Permanent National, sa instructeze parlamentarii partidului sa militeze in Parlament pentru a urgenta discutarea in Senat a proiectului privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI). "E un subiect care a starnit mult prea multa patima politica. E obligatia Senatului si a Parlamentului sa urgenteze adoptarea acestei legi", a comentat liderul PSD. El a mai anuntat ca PSD va solicita Biroului Permanent al Camerei Deputatilor stoparea procedurilor de adoptare tacita a legilor privind siguranta nationala.
Geoana a mentionat ca PSD nu va sprijini propunerea PNL cu privire la legile sigurantei si ca va avansa propriile variante de legi in domeniu, intrucat nu doreste sa intre "in galceava" dintre presedinte si premier. Liderul PSD a mai spus ca social-democratii vor sprijini si infiintarea unei comisii de ancheta la TVR. La nivelul PSD s-a stabilit constituirea unui colectiv de lucru condus de vicepresedintele Mihai Tanasescu, care sa intocmeasca un raport asupra a doi ani de guvernare "portocalie" si o "harta a coruptiei Aliantei PNL-PD".
Roxana ANDRONIC


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.