Gestul presedintelui Basescu de a-si anunta demisia in cazul suspendarii sale de catre Parlament (si, in consecinta, de a provoca automat alegeri prezidentiale) a varat in ceata nu numai pe adversarii sai politici, ci chiar pe sustinatorii din PD si
Gestul presedintelui Basescu de a-si anunta demisia in cazul suspendarii sale de catre Parlament (si, in consecinta, de a provoca automat alegeri prezidentiale) a varat in ceata nu numai pe adversarii sai politici, ci chiar pe sustinatorii din PD si PLD, care vor vota impotriva suspendarii, desi - paradox! - tocmai asta doreste liderul lor de facto. Oricat s-ar fi erodat imaginea sa publica, chiar si cei mai inversunati dusmani prezidentiali trebuie sa recunoasca faptul ca Basescu beneficiaza inca de un substantial sprijin electoral din partea a ceea ce raposatul Brucan numea "stupid people". "Stupizi, stupizi, da' multi!" ar putea zice, parafrazandu-l pe Lapusneanu (si el foarte "jucator" la vremea lui...), chiriasul de la Cotroceni.
Merg si mai departe si spun ca daca pana mai ieri-alaltaieri in "masele largi populare" drept victima - "terorizata" din toate pozitiile de prezident - era perceput Tariceanu, acum, cand premierul a trecut la atac si majoritatea parlamentara s-a raliat lui, pe post de victima s-a instalat, confortabil, taman Basescu. Or, se stie, lumea, cel putin in spatiul nostru carpato-danubiano-pontic, simpatizeaza cu cel perceput ca fiind mai slab. Iar Basescu, ipocrit sau nu, stie sa lase aceasta impresie.
Deocamdata, mingea e in terenul noii majoritati palamentare. Saptamana aceasta vom vedea daca ea e un simplu balon de sapun sau daca nu cumva, ca in poantele noastre din copilarie, e umpluta cu pietre.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.