Subcomisia de anchetă parlamentară privind domeniul Bran i-a audiat ieri pe consilierii județeni Iancu Vespasian și Staicu Florin, președinte, respectiv membru al comisiei instituite la nivelul Consiliului Județean Brașov, privind analiza achiziționării domeniului Bran, vandut cu 60 de milioane de euro.

Deputatul PD Dumitru Puchianu, președintele acestei subcomisii, a declarat că după audierea celor doi consilieri județeni suspiciunile privind oferta desfășurată intre CJ Brașov și proprietarii domeniului au fost amplificate.

PĂRERE. "Nu am aflat elemente noi, doar că acele suspiciuni existente au fost amplificate prin depozițiile celor două persoane audiate de la Consiliul Județean, ce țineau de procedurile de vanzare-cumpărare, de oferta desfășurată intre Consiliul Județean și proprietarii domeniului Bran", a precizat Puchianu, citat de Mediafax. În cadrul audierilor, Staicu Florin a precizat că președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, a făcut presiuni privind urgentarea achiziționării domeniului Bran. Deși trebuia să fie și el audiat de către subcomisie, Căncescu nu s-a prezentat.

Potrivit lui Puchianu, subcomisia poate sesiza Biroul Permanent asupra refuzului lui Căncescu de a se prezenta la audieri in baza articolului 6 din Hotărarea Camerei Deputaților, articol care privește atragerea răspunderii legale pentru cei care refuză să se prezinte la audieri. Tot ieri a fost audiat și directorul Muzeului Bran, Narcis Dorin Ion, acesta mărturisind că nu s-au făcut presiuni asupra sa in ceea ce privește semnarea actului de retrocedare a domeniului Bran. Marțea viitoare va fi audiat și Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii.