Cel putin 21 de persoane au fost ucise ieri seara dupa ce un barbat inarmat a deschis focul in campusul Universitatii Virginia Tech, din Blacksburg, in estul Statelor Unite, relateaza CNN, citand presa locala.
Imediat dupa ce s-au auzit primele
Cel putin 21 de persoane au fost ucise ieri seara dupa ce un barbat inarmat a deschis focul in campusul Universitatii Virginia Tech, din Blacksburg, in estul Statelor Unite, relateaza CNN, citand presa locala.
Imediat dupa ce s-au auzit primele focuri de arma, conducerea universitatii le-a cerut studentilor sa ramana in camere si sa se indeparteze de ferestre. La inchiderea editiei, o persoana fusese arestata, iar politia cauta un posibil complice, a precizat universitatea, unde invata peste 25.000 de studenti. Focurile de arma au fost trase in doua cladiri ale campusului, ceea ce a declansat o panica de nedescris. "Au fost mai multe focuri de arma si mai multe victime", a anuntat universitatea, fara a preciza daca persoanele vizate au fost ranite sau ucise. "Politia a arestat o persoana si, in cadrul unei proceduri de rutina, continua sa caute un al doilea suspect", precizeaza mesajul postat pe prima pagina a site-ului universitatii, situata la 400 de kilometri sud-vest de Washington. Toate intrarile in campus au fost inchise si toate cursurile anulate. Studentii au fost indemnati sa se baricadeze acolo unde se afla si sa se indeparteze de ferestre, pana ce se anunta ca pericolul a trecut. Redactorul-sef al revistei din campus, Amy Steele, a explicat ca martori oculari din cladirile in care s-au produs incidentele armate au vorbit despre panica declansata printre studenti. "Unul dintre raniti este un student care a sarit pe fereastra", a precizat Steele.
Record tragic
Seful politiei, Wendell Flinchum, a declarat imediat dupa incidente ca "o parte dintre victime au fost impuscate mortal sau au fost ranite intr-o sala de clasa, dupa care asasinul s-a dus catre un alt corp al cladirii universitatii, Norris Hall, unde a mai impuscat si alti studenti". Desi a fost arestata o persoana, politia anuntase intr-o prima faza ca asasinul a fost impuscat mortal. La spitalul din zona, Carilion New River Valley Medical Center, fusesera adusi intr-o prima faza patru pacienti, dintre care unul in stare critica. Una dintre studente, Madison Van Duyne, a povestit ca dupa ce s-au auzit primele impuscaturi, ea si colegii ei s-au incuiat in sala unde aveau ora. Stand cat mai departe de ferestre, acestia au scris pe computere ce se intampla si au transmis informatiile pe Internet.
Acest atac este cel mai grav incident armat dintr-o Universitate, depasind recordul tragic din 1999, cand, la Liceul Columbine din Littleton, Colorado, Dylan Klebold si Eric Harris au ucis 12 studenti si un profesor, dupa care s-au sinucis.
Un purtator de cuvant al spitalului din zona a declarat pentru agentiile de presa straine ca 17 studenti au fost internati cu plagi impuscate si alte rani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.