Liderul PD Emil Boc a criticat ieri faptul ca premierul a "exportat criza politica pe care a generat-o" in Croatia si a sustinut ca Tariceanu "l-a dezinformat" pe comisarul european pentru justitie si afaceri interne, Franco Frattini. Potrivit lui E
Liderul PD Emil Boc a criticat ieri faptul ca premierul a "exportat criza politica pe care a generat-o" in Croatia si a sustinut ca Tariceanu "l-a dezinformat" pe comisarul european pentru justitie si afaceri interne, Franco Frattini. Potrivit lui Emil Boc, premierul a "adus minciuna in relatiile cu Uniunea Europeana" la fel cum a facut-o si PSD.
Liderul PD i-a mai reprosat primului-ministru ca "se agata de scaun", dand ca exemplu actiunile sale legate de anularea alegerilor anticipate, amanarea alegerilor pentru Parlamentul European si alierea cu PSD.
Boc l-a mai criticat pe Calin Popescu-Tariceanu si pentru faptul ca si-a modificat atitudinea in ceea ce priveste retragerea trupelor din Irak, ajungand acum la pozitia pe care PD a avut-o dintotdeauna, potrivit careia, o astfel de actiune poate avea doar dupa consultarea partenerilor din NATO si dupa o analiza in CSAT.
Monitorizare "la sange" a Guvernului
Pe de alta parte, democratii au anuntat ieri ca au inceput monitorizarea "la sange" a actualului Executiv, pentru a vedea daca isi onoreaza promisiunile cel putin la fel de bine cum si le-a onorat PD cat a fost la putere. Pedistii au dat dovada de o harnicie deosebita si monitorizarea "la sange" a adus imediat roade. Fostul ministru al Muncii, Gheorghe Barbu, a constatat ca, "cel putin din punct de vedere al majorarii, de la 1 septembrie, a punctului de pensie", noul Guvern "bate pasul inapoi". Astfel, Barbu s-a ingrijorat de faptul ca succesorul sau la minister, liberalul Paul Pacuraru, nu ar mai mari pensiile de la 1 septembrie. "Atunci cand am facut bugetul, noi am vorbit despre o posibila crestere de 3-5%. Domnul ministru inteleg ca pune un mare semn de intrebare asupra acestei posibilitati, lucru care cred ca trebuie sa trezeasca ingrijorare in randul pensionarilor si cetatenilor. Eu cred ca o promisiune facuta si exprimata public si pentru care s-au alocat resurse financiare trebuie in mod obligatoriu sa fie respectata", a spus Barbu. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.