Interpretul Gil Dobrica a murit azi, in jurul orei 12.30, la Craiova, in casa surorii sale, dupa ce fusese imobilizat de mai multa vreme la pat. Artistul suferea de mai mult timp de guta cronica si pneumonie dubla.

Fratele artistului, Stelian Dobrica, a spus ca interpretul avea probleme cu articulatiile de mai mult timp.

"Eu stiu ca avea probleme cu articulatiile. Seara il dureau toate si dimineata se trezea anchilozat, abia daca se putea misca", a spus Stelian Dobrica, fratele cel mai mare al lui Gil Dobrica.

„Eu nu mai vorbisem cu el de mai bine de doua sau trei luni de zile. Ne suparasem din cauza unor probleme cu mormintele", a mai spus Stelian Dobrica.

Cantaretul a murit in casa surorii sale, Patru Florica, de pe strada Ecaterina Teodoroiu din Craiova. Gil Dobrica suferea de guta cronica si pneumonie dubla, petrecandu-si ultimele sale zile de viata imobilizat la pat in Craiova.

"El a murit aici, la parter, unde locuieste sora noastra. Eu stau la etaj, dar nu mai vorbeam cu ei", a spus fratele interpretului.

Gil Dobrica s-a nascut la Dabuleni si, la 14 ani, s-a mutat la Craiova, la scoala de meserii, unde a devenit strungar. A cantat mai mult prin cluburi, dar a facut si liceul la seral. In anii '60 si-a descoperit idolul, cantaretul Ray Charles, ale carui piese le-a cantat toata viata.

Gil Dobrica a jucat in mai multe filme romanesti, dar este memorabila aparitia sa din "Nea Marin miliardar". Interpretul este cunoscut indeosebi datorita hitului "Hai acasa".

Artisti si impresari se declara socati de veste

Interpretii Nelu Poiesteanu si Cornelia Catanga s-au declarat socati de veste mortii lui Gil Dobrica, la fel si impresarul Radu Grozea, ce se ocupa de albumul pe care interpretul il inregistra alaturi de fetele de la Heaven si care a spus ca va scoate un material discografic in memoria artistului.

"Gil Dobrica a fost un om plin de viata, extraordinar, cu care am avut multe cantari de-a lungul vietii", a declarat marti, pentru NewsIn, cantaretul Nelu Ploiesteanu, care a cantat ultima data alaturi de Dobrica in urma cu un an, la restaurantul Jaristea din Bucuresti.

Tot la Jaristea a cantat cu Dobrica si Cornelia Catanga. "E o mare pierdere. Parca totul se intoarce pe dos si se pierd valorile noastre", a spus pentru NewsIn interpreta de muzica de petrecere Cornelia Catanga. "Stiam ca e bolnav, dar chiar daca era bolnav facea antren".

"Gil Dobrica era un om foarte hazos, care spunea bancuri multe, dar eu il respectam si nu imi permiteam sa fac glume", a adaugat Catanga. "Ne-am vazut ultima oara anul trecut, la mare, la un restaurant, cand am cantat chiar cu el si cu sotul meu, la masa, la acordeon. Ma iubea foarte mult si mi-a spus atunci ca 'multi canta muzica lautareasca, dar tu ai ceva in plus'", si-a amintit Catanga.

Impresarul Radu Grozea, cel care se ocupa de albumul pe care Gil Dobrica trebuia sa-l inregistreze impreuna cu fetele de la Heaven, in memoria lui Ray Charles, a spus pentru NewsIn ca materialul discografic nu a fost finalizat. Au reusit sa inregistreze o singura melodie, o varianta a melodiei lui Ray Charles "Hit the Road Jack".

"Probabil acum va trebui sa scoatem un album in memoria lui Gil Dobrica", a declarat pentru NewsIn Radu Grozea.

Gil Dobrica va fi inmormantat joi

Cunoscutul cantaret Gil Dobrica va fi inmormantat joi, 19 aprilie, in cimitirul Ungureni din Craiova, transmite corespondentul NewsIn.

Slujba de inmormantare va avea loc la biserica „Madona Dudu" din Craiova, situata in imediata apropiere a casei in care artistul a murit.

„Vreau sa spun ca Gil a vrut sa ramana la Craiova in ultimele lui zile de viata. Asa este destinul! Le multumim tuturor ca sunt alaturi de noi si ii invitam alaturi de noi sa il conducem pe Gil Dobrica ultimul drum", a declarat Ion Popa, un prieten apropiat al artistului. Acesta spune ca vorbise cu Gil Dobrica inainte cu 10 zile de moartea lui si participase, impreuna cu el, la mai multe turnee.