Scheletul „stramosului” elefantului de azi (ca maine nu se stie...) a fost vandut pentru suma de 421.000 de dolari (record mondial) la o licitatie organizata de casa Christie"s, relateaza Associated Press. Cumparatorul – care evide

Scheletul „stramosului” elefantului de azi (ca maine nu se stie...) a fost vandut pentru suma de 421.000 de dolari (record mondial) la o licitatie organizata de casa Christie"s, relateaza Associated Press.

Cumparatorul – care evident ar fi dorit sa ramana anonim – este un european pasionat de arta contemporana, a precizat, dand dovada de lipsa de discretie, Capucine Milliot, purtatorul de cuvant al casei de licitatii. Vanzarea mamutului a fost doar unul din cele 12 recorduri mondiale stabilite la aceasta licitatie de curiozitati preistorice ,in cadrul careia s-au incasat 1,53 milioane de dolari. Scheletul vechi de 10.000 de ani al unui rinocer a fost achizitionat pentru 162.000 de dolari, in timp ce un urs de pestera, gasit in Muntii Urali, a fost „adjudecat” cu suma de 63.180 de dolari. Majoritatea „exponatelor”au fost cumparate de persoane particulare, dar si de muzee din Germania si Franta.

Mamutul siberian, supranumit „Presedintele”, a fost punctul de atractie al licitatiei. La 3,5 metri inaltime si 5 metri lungime, suma cu care se estima ca va fi vandut era de 199.000 de dolari. Anul trecut, un schelet asemanator fusese pretuit de „cunoscatori” la 254.340 $. Printre obiectele puse in vanzare s-a mai aflat si un bezoar, o depunere care se formeaza in stomacul unor erbivore, din piatra sau par acoperit cu un strat de fosfat de calciu. Cele care depasesc marimea unui ou sunt extrem de cautate de excentricii colectionari din Europa si Asia. Bezoarul s-a vandut pentru 45.000 de dolari, in vreme ce molarul unui mamut Siberian a suplimentat bugetul vanzatorului cu 6480 $.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.