Potrivit unui comunicat al SPP, acest teren a fost preluat din administrarea Ministerului Apararii, in conformitate cu prevederile a doua Hotarari de Guvern, fara nici o implicatie in bugetul celor doua institutii. Necesitatea constituirii unui nou s
Potrivit unui comunicat al SPP, acest teren a fost preluat din administrarea Ministerului Apararii, in conformitate cu prevederile a doua Hotarari de Guvern, fara nici o implicatie in bugetul celor doua institutii. Necesitatea constituirii unui nou sediu al SPP a aparut ca urmare a extinderii activitatii Parlamentului si nevoii de noi spatii pentru desfasurarea activitatii in noile conditii impuse de integrarea europeana, a adaugat sursa citata. Valoarea estimata a lucrarilor este cuprinsa in intervalul 119-154,7 milioane lei inclusiv TVA (35,4-46,1 milioane euro), iar contractul, finantat din credite bugetare, este clasificat la categoria informatii secrete. Terenul are o suprafata suprafata totala de 20.331 metri patrati. Imobilul va avea opt corpuri de cladiri, incluzand un pavilion central, un complex sportiv si poligon subteran, centrul de expertiza si pregatire profesionala, parc tehnic si auto. Serviciul de Protectie si Paza trebuie sa se mute intr-un nou sediu dupa ce a predat Camerei Deputatilor spatiile ocupate la Palatul Parlamentului, unde se afla Punctul de Comanda, Centrul de expertiza si asistenta psihologica, precum si alte birouri in care isi desfasoara activitatea un numar mare de angajati ai institutiei. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat in urma cu aproximativ o luna, ca a discutat cu sefii SPP care i-au spus ca lucrarile de constructie a noului sediu al Serviciului vor fi finalizate pana la 31 decembrie 2007. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.