Celebrul regizor rus Nikita Mihalkov intentioneaza sa turneze un film la studiourile Castel Film, ne-a declarat directorul casei de productie, Vlad Paunescu. Aflat in Romania ca invitat de onoare al festivalului International de Film B-Fest, Mihalkov a tinut sa viziteze ieri si platourile Castel Film. El a venit insotit de doi angajati ai Ambasadei Rusiei la Bucuresti precum si de doua garzi de corp din cadrul SPP. Dupa turul platourilor de filmare, celebrul regizor rus a dorit apoi sa vada si Manastirea Snagov, pentru ca auzise ca acolo este inmormantat domnitorul roman Vlad Tepes.
Dupa aceea, Mihalkov a luat micul dejun acasa la familia Vlad si Oana Paunescu, unde, lipsit de aerele unei vedete de calibrul sau, s-a jucat cu cei cinci catei ai gazdelor, si a ales sa manance cozonac de Paste si un ceai indulcit cu fagure de miere.
Cu staretul Manastirii Snagov In timpul vizitei sale in Romania, regizorul rus si-a exprimat dorinta de a vizita si Casa Poporului, care era insa inchisa pentru public. "Oriunde in lume, pentru o personalitate, se deschid portile tuturor institutiilor, fie ca vorbim despre muzee sau despre alte cladiri publice. Este pacat ca un regizor de talia lui Mihalkov a batut niste porti inchise" a declarat pentru ZIUA Vlad Paunescu. (M.G.)