O propunere legislativa pierduta prin sertarele Parlamentului si care viza transformarea sefilor „deconcentratelor" in demnitari este posibil sa fie reactivata de Guvern.Deputatul liberal Horia Uioreanu a declarat ieri la Cluj ca „a auzit" ca la Guvern se discuta despre elaborarea unui proiect de lege care va reglementa schimbarea unor sefi de servicii deconcentrate o data cu modificarea componentei Guvernului. Contactat de „Cotidianul", Uioreanu ne-a facut urmatoarele precizari: „La inceputul actualei legislaturi, nu mai stiu cine, de la noi sau de la PD, a inaintat o propunere legislativa prin care sefii serviciilor deconcentrate deveneau demnitari si functionau doar pe perioada unei guvernari. Nu mai stiu care este soarta respectivei propuneri legislative, dar consider ca asa este corect. Este un partid la putere, isi pune oamenii in functii. Vine alt partid, vine cu oamenii lui. Este greu sa faci politica in teritoriu cu oamenii altui partid".

Preda: O mostra deprimitivism politic

Democratii au reactionat imediat la aflarea intentiilor PNL. Astfel, liderul PD Buzau, deputatul Cezar Preda, i-a acuzat pe liberali de „primitivism politic". „Numai astfel de personaje nu pot respecta o meserie, un angajament si o cariera ale unor adevarati profesionisti. Aceste actiuni iresponsabile scot inca o data in evidenta faptul ca liderii PNL copiaza in detaliu modelul pesedist si trateaza aceasta tara ca pe propria lor mosie", a afirmat Preda.

In plus, liderul democrat le-a cerut liberalilor sa nu ii mai atace pe directorii PD invocind, in lipsa unor motive serioase legate de modul in care manageriaza institutiile pe care le conduc, faptul ca acestia sint membri de partid. Reamintim, in situatia prefectilor, exista o HG privind „mobilitatea" acestora.