Bucurestenii vor putea sa treaca cu vaporasul de pe lacul Herastrau pe Floreasca, din iunie, cand se vor incheia lucrarile la ecluza, a anuntat, ieri, primarul general Adriean Videanu, in timpul unei vizite de lucru prin parcurile bucurestene. Invest
Bucurestenii vor putea sa treaca cu vaporasul de pe lacul Herastrau pe Floreasca, din iunie, cand se vor incheia lucrarile la ecluza, a anuntat, ieri, primarul general Adriean Videanu, in timpul unei vizite de lucru prin parcurile bucurestene. Investitia se cifreaza la 3,3 milioane de lei, la care se vor adauga 1,3 milioane de lei pentru realizarea coronamentului barajului si a descarcatorilor principali. Ecluzarea vapoarelor - care vor putea avea o masa de 32 t, o lungime de 17 m si o latime de 4 m - va dura 28 de minute. Virgil Cirstea, directorul general al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement, a precizat ca se realizeaza studii de fezabilitate in vederea accederii la licitatii publice pentru repararea a patru baraje.
Anul trecut au fost achizitionate doua vaporase, iar anul acesta vor fi cumparate doua ambarcatiuni cu o capacitate de peste 50 de persoane. Portile vechi ale ecluzei si o parte din instalatiile mecanice, care au o vechime de peste 70 de ani, vor fi incluse intr-un mic muzeu in aer liber. (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.