Mircea Toader, propus de Primaria Capitalei pentru conducerea RADET, se incalzeste in casa sa din Galati nu de la sistemul centralizat, ci de la o centrala termica.

Municipalitatea va prelua in administrare, in cel mai scurt timp, centralele termice de la ELCEN, aceasta responsabilitate, precum si conducerea RADET urmind sa-i revina lui Mircea Toader, a afirmat, simbata, primarul Bucurestiului, Adriean Videanu, citat de MEDIAFAX.

Acesta a precizat ca nominalizarea lui Mircea Toader (fost secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor) pentru functia de director al RADET face parte din strategia municipala pentru dezvoltarea serviciului de termoficare al Capitalei, strategie care presupune si preluarea, de catre Primaria Capitalei, a centralelor termice administrate in prezent de ELCEN.

„In strategia pe termen lung municipalitatea isi propune preluarea centralelor termice, pentru a eficientiza acest serviciu. Domnul Mircea Toader este un om pregatit pe acest domeniu, iar cele doua entitati, RADET si centralele termice, trebuie coordonate de aceeasi entitate. De aceea, Domnia sa mi se pare cea mai pregatita persoana pentru aceasta functie", a precizat Videanu.

Toader: Avem investitori straini

Mai multi investitori straini doresc sa construiasca centrale termice la marginea marilor orase, a declarat simbata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Galati, democratul Mircea Toader, citat de corespondentul MEDIAFAX.

„Pot sa va spun ca unul dintre motivele pentru care ma duc la Bucuresti (ca director al RADET - n.r.) este acela ca, daca in trei luni nu voi reusi sa trec Electrocentrale la Consiliul Local, sint destule oferte ce vizeaza construirea unor centrale linga oras. Aceste centrale private vor intra in competitie cu vechile structuri si cred ca acestea din urma vor fi ingropate", a spus Toader.

Cei dispusi sa investeasca sint din SUA, Danemarca, dar si din Rusia, a precizat Mircea Toader. Orasele mari sint primele vizate, Toader nominalizind printre localitatile luate in discutie Brasovul, Bacaul, Iasiul, Craiova sau Bucurestiul, refuzind insa sa ofere nume, „deocamdata".

„Mi-ar conveni incalzire de la stat"

Mircea Toader spune ca preluarea conducerii RADET este o provocare, insa daca sistemul functioneaza la Bucuresti, atunci poate fi impus in toata tara.

„Eu sint manager tehnocrat, am mai condus o intreprindere de 5.000 de oameni, am fost director la Navrom Galati si stiu cum este", considera Toader.

Fostul secretar de stat in MAI ne-a declarat ca in casa sa din Galati are centrala termica, pentru ca sistemul centralizat nu a ajuns pe strada sa.

„Daca vom conveni intreaga strada, vom trece la sistemul centralizat, va dati seama ca imi convine de 1.000 de ori mai mult. Oricum, mi-am pus panouri solare, casa mi-am izolat-o, deci din punctul de vedere al eficientei stau bine", ne-a precizat Toader.