Unii se pling ca asista la un joc imoral politic. Ca Basescu e iresponsabil cind jongleaza cu Guvernul sau cu Parlamentul.

Coalitia anti-Basescu nu mai vrea Basescu. Dar n-ar vrea nici alegeri in momentul asta. Dar n-ar vrea nici sa stea un timp in opozitie, desi e vorba despre binele national. Ar vrea sa-l apere pe bietul popor de Basescu, dar coalitia antiprezidentiala nu vrea sa iasa la vot, pentru ca poporul e prost si l-ar vota iar. Si tot asa. Asta e perspectiva unui profan intr-ale politicii.

Nu ma preocupa binele national. Sintem intr-un mediu democratic, toate au un mers normal, pina la urma. Am intrat in Uniunea Europeana, sint ceva mai linistit, pentru ca sint si ei cu ochii pe noi. Ma preocupa in schimb facturi aiuristice emise de tot felul de regii care practica un capitalism salbatic. Mi se pare cel mai imoral atac la bunastarea generala. Ma intristeaza faptul ca noi nu avem activitate politica indreptata catre cauze sociale. Basescu duce discursul politic in acea zona si nu doar de dragul efectelor retorice.

Unii se pling ca asista la un joc imoral politic. Ca Basescu e iresponsabil cind jongleaza cu Guvernul sau cu Parlamentul. Mie mi se pare tare. Fluturarea demisiei nu e nici demagogica, nici iresponsabila: e democratica.

Nu acest fel de a face politica ne afecteaza direct. Ci lipsa de personalitate a oponentilor lui Basescu. Nu-mi plac carismaticii, ma enerveaza liderii care au milioane de fani, sint oameni care deturneaza tot timpul atentia spre persoana lor. Sint ignorate astfel cele mai stringente probleme, e un mod clasic de diversiune. Numai ca Basescu nu-si face cultul personalitatii nici macar in a mia parte pe cit i-l fac adversarii sai. Voiculescu a sacrificat toate Antenele pe altarul idolului. S-au vindut milioane de ziare injurind la Traian Basescu. Toate se intimpla dintr-un instinct primitiv al Ątunului de presa", acela de a cistiga repede cititori prin porcaiala sustinuta. Nu ma refer aici la vocile critice, ci la vocile sistematic pamfletare. Nici mie nu-mi plac unii oameni de care se inconjoara Basescu, nu-mi plac ambiguitatile gen Golden Blitz, dar imi place o atitudine macar clara intr-o mare de ipocrizie.

Mesajul lui Basescu mai are o componenta cel putin simpatica. El practica singurul discurs cu nuante de stinga adevarate (TRU va ingheta la asa o ipoteza - dar poate sta linistit, nu ma pricep!), si nu doar prin mesajele antioligarhice. Il irita din principiu ideea de lobby si de megaafaceri. Nevoia l-a impins la dreapta. Dar Traian Basescu este unul dintre putinii oameni de centru stinga adevarati in Romania.