Ei bine, nu stiam ca, mai nou, socialismul se numeste capitalism democratic! Ideile despre democratie ale lui Basescu sint tare curioase. Capitalistii sa isi vada de treaba lor, sa nu se implice, nici in calitate de cetateni, in viata politica a societatii, iar politicienii care nu pot fi capitalisti sa le hotarasca destinele! Pai, nu sintem in fata unui socialism curat, dar curat ca lacrima? Bine, bine, nu un socialism de genul celui promovat de comunistii romani, dar un alt soi de socialism, mai adus la zilele noastre. Lenin s-a reincarnat! Nu credeam in reincarnare, dar acum sint in fata faptului implinit. De azi, voi crede. Noul Lenin, al romanilor, ne promoveaza socialismul. Pur si dur. Aberatiile sustinute de Basescu in interviu sint imense. Probabil ca Turcan este unul dintre cei care au contribuit la construirea raspunsurilor. Dar nu numai el. Nu imi vine a crede. Am citit cu uimire tot cursul de socialism stiintific expus in fata Corinei Dragotescu de catre Basescu. Oare sustinatorii lui Basescu nu vad?

— Cepeca

Bine ca se revine la normal si ca il scot pe Basescu. Sper ca, daca il suspenda, sa schimbe legea, sa ramina Vacaroiu presedinte. Chiar ma ingrijora faptul ca nu se mai auzeau vocile de bine, cum e cea a lui Iliescu, de pilda. E bine ca revenim la linistea noastra si la normalitate. E bine ca avem un guvern care munceste pentru noi, asa ca putem dormi linistiti, din nou. Poate ar fi bine ca Guvernul asta sa fie transformat in unul pe viata, iar locurile ce le ocupa sa fie mostenite doar de copiii actualilor. Va dati seama ce economii s-ar face daca nu s-ar mai arunca bani pe organizarea de alegeri? In plus, am beneficia la maximum de experienta unor oameni valorosi cum sint Vosganian si Orban, oameni de larga anvergura europeana, clar noi Titulesti ai domeniilor lor. Adevar va spun, problema nu e in Parlamentul nostru, ci in faptul ca PD e acceptat in PPE. Ma simt extrem de linistit stiind ca oameni de treaba, de pilda Sergiu Andon si Voiculescu, vegheaza la bunastarea mea. Si stiti ce e si mai ilar? Ca traiesc bine, cum zicea tembelu’ asta chior, iar situatia actuala ma face sa ma felicit pentru deciziile pe care le-am luat.

— Slucian

Foarte interesant! In cazul unor alegeri anticipate stiti cine se va bate pentru presedintie, oameni buni? Basescu si Becali! De aceea ciobanul il sustine pe fata pe Basescu si da in toti ceilalti, ca marinarul a ajuns in doi ani sa zdruncine in asa hal clasa politica incit sa nu mai ai incredere in nici un politician - ca toti sint corupti - in afara de el, bineinteles, cel mai cinstit.

— Ceata

Si totusi, dupa votul Parlamentului, el este suspendat din functie pentru 30 de zile. Asadar, nu mai este presedinte. Intervine interimatul presedintelui Senatului pina la organizarea referendumului. Intr-adevar, este demis doar dupa referendum, insa, pina atunci, el e suspendat temporar. Ramine intrebarea: din ce functie isi da demisia? In art. 97 este interpretabil. Si, daca se va ajunge la el, probabil iar vom avea parte de o sesizare la Curtea Constitutionala: mai poate sau nu sa candideze?

— Algernon

Mi-e foarte greu sa aleg persoana de care imi este cel mai scirba in politica actuala. Atit de multi se bat cu sanse reale pe aceasta pozitie... Dar cred ca cel care cistiga in seara asta e Geoana. Iliescu, degraba varsatorul de singe tineresc la mineriade, cred ca l-a caracterizat bine cu apelativul de acum celebru. Imi este asa o scirba de Geoana, cum nu va pot povesti! E un om frustrat care vrea sa isi incerce puterile in politica. Problema e ca este asa de demotivat, incit se vede de la o posta ca nu crede nici unu la suta din ce zice. Rezultatul este un spectacol pur si simplu grotesc. El vrea sa isi demonstreze ca poate reusi intr-un domeniu care nu e al lui si in care nu crede, iar discursurile lui sint jalnice, pline de inconsecventa, ilogice si, mai mult ca orice, gretoase. Eu am votat cu Basescu in 2004, imi recunosc fapta. Iar daca isi da demisia acum, o sa il votez din nou. Am zis.

— Marin1234

PSD n-are un candidat credibil la presedintie, iar liberalii sint vai de mama lor. De aceea demisia presedintelui Basescu ar largi culoarul pentru „prezidentiabilii" Vadim si Gigi, ghemul de polietilena din stomacul democratiei romanesti. Alta consecinta a demisiei lui Basescu ar fi, in 2012, realinierea scrutinelor. Vom avea din nou alegeri generale si prezidentiale in acelasi an. Vor cistiga numai partidele cu remorchere/ locomotive. PD, PRM si PNG.

— MariusDelaepicentru

Ceea ce se intimpla pe scena politica romaneasca seamana cu gluma - aceea despre zoo - a cuiva care priveste o zi intreaga o girafa si la sfirsit afirma: „Asa ceva nu poate sa existe!". Si totusi girafa exista, asa cum exista aceasta aiuritoare situatie politica actuala. Parlamentul vrea „capul lui Motoc", respectiv al lui Traian Basescu. Voi fantaza putin: sa zicem ca presedintele e suspendat sau/si isi da demisia si este inchis, moare in inchisoare sau de moarte buna sau pur si simplu NU se mai prezinta candidat la alegeri. In acest caz, din ceilalti candidati, cine va cistiga alegerile prezidentiale? Sa zicem Vadim Tudor? Sau si mai posibil Gigi Becali? Care ii poate bate/elimina pe ceilalti reprezentanti/candidati. Ar fi un final apoteotic al „intelepciunii" Parlamentului roman!!! Mai departe nu mai comentez.

— Ileana

Imi este teama ca cel ce va plinge este Geoana, care va primi pe spate ciocanul miniei partidului comunist, condus de Tovarasul prim-secretar, „tata lor", Ion Iliescu. Si atunci, distractie. Se vede pe fata lor ca sint paralizati de frica unor alegeri. Indiferent de care. Sint siderati. Si tinuti in sah de un presedinte cu adevarat luptator. Am incredere in el. Sper sa stirpeasca toata aceasta sleahta de hiene - numita generic clasa politica romaneasca. Imi este rusine cu voi, dragi politicieni marunti.

— v.vasile.v

Eu chiar nu am vazut pe nimeni speriat de vreo demisie a titanusului de la Cotroceni. Cred ca o demisie i-ar aranja si mai bine decit o demitere. Doar pentru titanus ar fi mai rau. Da’ pe fostii primari nu-i controleaza nimeni la faradelegi?

— Lulutza