Multi s-au mirat ca in cursul sapaturilor pentru mormantul Patriarhului Teoctist s-a gasit un schelet. Se uita ca actuala biserica patriarhala a fost mult timp o necropola pentru marii boieri ai tarii. Numai ca in secolul XIX mitropolitul Dositei, ca
Multi s-au mirat ca in cursul sapaturilor pentru mormantul Patriarhului Teoctist s-a gasit un schelet. Se uita ca actuala biserica patriarhala a fost mult timp o necropola pentru marii boieri ai tarii. Numai ca in secolul XIX mitropolitul Dositei, cand a restaurat biserica, a scos lespezile de pe morminte si le-a folosit ca sa sustina cornisa, unde au fost descoperite de pictorul Delizarie prin anii 1930-1932, cand a repictat peretii si pe care le-a aratat socrului meu, istoricul Emanoil Hagi-Moscu. Sub dalele de astazi se afla zeci de morminte ascunse si a caror identate a fost pierduta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.