Spaniolii au dus, in premiera, trei echipe in semifinalele Cupei UEFA, la doar o zi dupa ce englezii aproape ca au monopolizat competitia suprema, Liga Campionilor.

Spania nu mai putea spera la dubla realizata anul trecut, cind a cistigat ambele cupe europene, astfel ca si-a trimis trei echipe in semifinalele Cupei UEFA, sa rezerve unul dintre trofee. Intrusi sint nemtii de la Werder Bremen, care i-au spulberat pe olandezii de la AZ Alkmaar (4-1) si a caror misiune din penultimul act, impotriva lui Espanyol, pare ceva mai usoara decit precedentele, in ciuda faptului ca, la spanioli, Walter Pandiani si Luis Garcia au impreuna 17 goluri in actualul sezon al UEFA.

Pe de alta parte, la Werder, atacantul Miroslav Klose a regasit drumul spre gol dupa 1.158 de minute de seceta si a reusit Ądubla" impotriva lui Alkmaar. Cealalta semifinala va fi pur spaniola, opunindu-le pe detinatoarea trofeului, FC Sevilla, si pe Osasuna Pamplona. Aceasta din urma avea asigurata calificarea inca de saptamina trecuta, cind a invins cu 3-0 in deplasare, dar joi seara a mai invins o data pe Bayer Leverkusen (1-0), echipa care a pierdut ultimele trei meciuri, inscriind doar o data si incasind opt goluri. In ceea ce priveste derby-ul sferturilor, Tottenham-Sevilla, acesta s-a incheiat practic dupa doar opt minute, cind andaluzii aveau deja 2-0, dupa ce invinsesera in tur cu 2-1. Au urmat doua goluri ale englezilor, in repriza secunda, dar diferenta de viziune asupra jocului decisese deja echipa calificata.

Semifinale Espanyol-Werder Bremen

Osasuna-FC Sevilla

Intilnirile tur se jor juca pe 26 aprilie, iar returul pe 3 mai.