Deranjat de faptul că nu a fost consultat la transferul lui Oprița, fostul internațional și-a inaintat demisia, acceptată de președintele Nicolae Badea. Unul dintre acționari, Vladimir Cohn, va părăsi și el echipa, urmand a primi un milion de euro.


Managerul sportiv al liderului din Liga 1, Florin Răducioiu, a incheiat conturile cu gruparea din Ștefan cel Mare, maine urmand să se intoarcă in Italia. Fostul internațional s-a certat cu directorul executiv, Cristi Borcea, după ce transferul lui Daniel Oprița de la Steaua s-a făcut fără a fi intrebat.

HOTĂRĂT. "Eu știu ce atribuții are un manager sportiv la o echipă din Europa. Nu pot accepta ideea de a nu fi consultat in momentul unui transfer, am și eu principiile mele. Dar am ajuns la concluzia că sunt incompatibil atunci cand este vorba de transferuri", și-a argumentat Răducioiu decizia. Aceasta este irevocabilă, deși Nicolae Badea a incercat să-l facă să revină. Răducioiu a mai avut o tentativă de a părăsi Dinamo, după "dubla" cu Benfica din Cupa UEFA, insă a fost convins de Borcea să-și continue munca incepută la 21 decembrie anul trecut. "De transferuri răspund Cristi Borcea și antrenorul Mircea Rednic, care le discută in cadrul CA. Nimeni nu i-a interzis nimic lui Răducioiu, dar există o cale de procedură. Îmi pare rău că pleacă, am incercat să-l intorc, dar este hotărat", a declarat președintele Nicolae Badea. Unul dintre acționarii "cainilor" a precizat: "Nu știu dacă are dreptate, insă dacă Oprița a fost dorit de Borcea și Rednic, iar Răducioiu se opunea, nu mai luam un jucător care ne poate ajuta și nici nu ne-a costat nimic? Și in această situație se supăra și pleca! Oricum, eu il regret, dar a dat totuși dovadă de personalitate. Este un dinamovist adevărat!".

SUPORTERI. Fanii dinamoviști sunt dezamăgiți de plecarea "Marelui Blond" și ii acuză pe acționari pe site-ul "dinamomania". "Nu e posibil să plece un caine adevărat din cauza unei oi, dar dacă acesta este prețul pentru transferul lui Oprița... Acum v-ați găsit voi, acționarii, să aduceți oaia", scrie un suporter, completat de un altul: "Logic, il aduci pe post de mobilier și vrei să-ți și zambească?". Oficialii nu au scăpat de fani: "De ciumații ăștia de Borcea, Turcu și Cohn nu scăpam. În schimb, pleacă un mare dinamovist. Păcat de Radu, dar nici eu nu aș fi stat cu asemenea specimene". Plecării lui Răducioiu se pare că ii va urma in scurt timp cea a lui Vladimir Cohn.