S-au repezit ca rata la guma de mestecat, cu inocenta cu care se mai cred Flutur premier si Stolojan Basescu. Ceata mai stans unita in jurul unei solutii mai imorale n-a mai vazut politica romaneasca de la ganditorul de la Hamangia incoace. Curajosi
S-au repezit ca rata la guma de mestecat, cu inocenta cu care se mai cred Flutur premier si Stolojan Basescu. Ceata mai stans unita in jurul unei solutii mai imorale n-a mai vazut politica romaneasca de la ganditorul de la Hamangia incoace. Curajosi nevoie-mare dintr-o data. Intr-un moment in care politicianul iscusit fuge de parlamentare uninominale ca omul de pensia alimentara, cum s-a transformat el subit intr-o fiara neinfricata la prezidentiale! La timpuri de mare cumpana, cum isi aduna tarisoara marii barbati de pe coclcauri, din "maibahuri", din carciumi si de pe unde si-a mai intarcat dracul copiii! Nici Senatul lui Cezar n-a fost mai determinat.
Cred in suspendarea lui Basescu la fel de mult ca in demisia lui. Adica, haida-de! Presedintele se joaca cu ei ca martanul cu ghemele. Acum, nici un partid nu poate castiga alegerile fara Basescu, si nu invers. Cinstit, el a venit la putere cu partide de la el de-acasa. Cu toate defectele si metehnele lui lumesti, Basescu este locomotiva din nastere, nu vagoneti ca ministrii lui Tariceanu. Stiu si unii si altii, toate aceste lucruri. Este si motivul pentru care i-a invitat pe interval pe toti acesti veniti cu pluta in politica. S-au cam speriat mititeii de mutarea batausului de meserie, motiv pentru care toata saptamana viitoare isi vor sparge capetele cum sa faca sa nu-l suspende si sa ramana si cu coada bat in aer. Gogorita lui Voiculescu, cum ca pe timpul suspendarii complotistii vor avea tot timpul sa dovedeasca furtul flotei sau trecutul securist al marinarului, nu e buna nici de gluma. In paranteza, Felix motanul este singurul politician care pierde in competitie cu el insusi. De cand arde gazul pe sticla, a reusit sa se desfiinteze cu tot cu partid, motiv care ma face sa cred ca este imposibil sa fi fost securist.
Sunt totusi curios daca fermecatorul cacealmist, este dispus sa dea zile din mandat ca sa rupa gura targului. Daca s-ar organiza anticipate pentru Cotroceni, Basescu ar pierde doi ani si ceva din cei zece pe care si i-a propus in functie. Ca ar putea pierde alegerile pe teren (in fata cui: Milut, Corlatean, Mudava, Popa Anghelina, Bratianu Cartof, Paul de Romania?) nici nu intra in discutie.
Acum ar fi momentul optim pentru anticipate. Provocate de Basescu sau de alt cataclism, alegerile ar avea o sansa sa se joace cu suporteri in tribune. Evident aceasta varianta este putin probabila. Neputinta conjuratilor de a castiga si la popa-prostul va face ca acest Guvern si Parlament sa duca la bun sfarsit mandatul politic cel mai simpatic din istorie. Peste doi ani, este iar foarte posibil ca nimeni sa nu mai adune la urna nici de o echipa de septic.
Haios este faptul ca hartuirea il transforma pe presedinte in martir. Singur impotriva tuturor. Tocmai pe mama si tata justitiei, sfintii Traian si Macovei, vor baietii destepti sa-i rapuna. Este aceeasi platforma pe care s-au catarat si personaje mai caraghioase ca Vadim.
Mi-e ca nu vedem nici suspendare, nici demisie. Nici una din variante nu este panaceul acestei lehamite, dar s-ar lamuri si romanii cu cine tin.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.