Teodor Melescanu, ministru apararii, s-a intalnit, ieri, cu ambasadorul Marii Britanii, dupa ce joi a avut o intrevedere similara cu ambasadorul SUA la Bucuresti. Melescanu a spus ca obiectivul acestor intruniri a fost acela de a prezenta prioritatil
Teodor Melescanu, ministru apararii, s-a intalnit, ieri, cu ambasadorul Marii Britanii, dupa ce joi a avut o intrevedere similara cu ambasadorul SUA la Bucuresti. Melescanu a spus ca obiectivul acestor intruniri a fost acela de a prezenta prioritatile Ministerului Apararii. Potrivit ministrului Apararii, pe un loc important se afla parteneriatul cu SUA si Marea Britanie, dar pe agenda discutiilor au figurat si intentiile noului guvern de la Bucuresti de a incepe o dezbatere publica despre retragerea trupelor romanesti din Irak. Melescanu a declarat ca in ceea ce priveste retragerea trupelor romanesti din Irak trebuie sa fie realizati doi pasi. In primul rand, adoptarea unei decizii politice in CSAT, iar apoi negocierea unui calendar care trebuie sa fie cat mai rapid, a aratat Melescanu. "Dupa parerea mea, termenul de sfarsitul anului este un termen realist", a spus Melescanu. De asemenea, el si-a exprimat speranta ca discutia pe tema retragerii militarilor romani din Irak "sa iasa din zona confruntarii politice" si sa se transforme intr-o discutie foarte serioasa bazata pe analize obiective. Totusi, Melescanu a spus ca nu a vorbit pana acum si cu presedintele Traian Basescu despre acest subiect. (D.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.