Operatorii de pe litoral si proprietarii de pensiuni pregatesc oferte speciale pentru inceputul sezonului turistic.

Pentru a se asigura ca vor avea turisti in unitatile de cazare si dupa data de 1 mai, operatorii pregatesc programe speciale care ofera posibilitatea petrecerii unui concediu cu cheltuieli minime. Astfel, in statiunile de pe litoral, programul care se va numi, cel mai probabil, tot „O saptamina la mare", ca si editiile anterioare, se va derula in perioada 5 mai - 15 iunie. „In prezent, programul este in faza de colectare a optiunilor, de stabilire a hotelurilor care vor participa la program. Tarifele cred ca vor fi cele de anul trecut", spune Dragos Raducan, secretar general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Preturi vechi

In conditiile in care preturile vor fi cele de anul trecut, turistii nu vor trebui sa faca mari eforturi financiare pentru a vedea marea. Astfel, sase nopti de cazare la un hotel de o stea au costat 99 de lei.

Pentru un hotel de 2 stele tariful a crescut la 119 lei pentru un sejur similar, in vreme ce la 3 stele s-au platit 149 lei pe sejur. In pret nu este inclusa masa. „Cred ca va fi mai dificil cu promovarea, in conditiile in care Autoritatea Nationala pentru Turism a fost desfiintata. De altfel, in fiecare an, inainte de inceperea sezonului turistic se intimpla cite un eveniment de acest gen", mai spune Dragos Raducan.

Pret de pensiune

Si ANTREC va lansa programul „Vacanta la tara". „Va incepe dupa 1 mai. In prezent mai asteptam confirmari de la filiale. Se va incheia in jur de 15-20 iunie. Se va merge tot pe sejur de sase zile, cu cinci nopti de cazare, iar pretul cred ca va fi de 150-170 lei de persoana, pentru pensiuni de 2 si 3 margarete. In acest pret nu este inclusa masa. Cred ca vor participa la acest program in jur de 10-15 filiale", spune Maria Stoian, presedinte de onoare al ANTREC.